ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Amsterdam

Wat maakt Amsterdam zo geliefd bij bezoekers uit de hele wereld? ACSI FreeLife ging kamperen in Amsterdam. Op zoek naar het antwoord in de grootste stad van ons land.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Amsterdam; de combinatie van alles

Is het de sfeer? Zijn het de beroemde grachten, de rijke historie, de musea en theaters, de gezellige terrasjes, de winkels en warenhuizen? De stadsparken waar je ogen en oren te kort komt? Of is het de vrijheid die Amsterdam biedt en de tolerante mentaliteit van ‘leven en laten leven’?

Het is de combinatie van dat alles die Amsterdam als stad zo uniek maakt. Doe zoals de Amsterdammers zelf doen: trek gemakkelijke gympen aan of spring op de fiets en ontdek het zélf! Geen stad ter wereld heeft zoveel bezienswaardigheden per vierkante kilometer. Maar Amsterdam is een wereldstad op menselijke maat. Alle bezienswaardigheden in het centrum zijn op loopafstand van elkaar.

Bezienswaardigheden

Wat moet je zien? Amsterdammers hebben een hekel aan het woord ‘moeten’ dus je moet hier niets. Maar het is wel jammer als je sommige bezienswaardigheden zou missen. Beroemde musea zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frankhuis en de Hermitage Amsterdam. De niet minder beroemde grachtengordel uit de 17e eeuw, die in 2010 erkend werd als Wereldferfgoed door Unesco.

Kamperen in Amsterdam

Kampeer bijvoorbeeld op een camperplaats met uitzicht op het IJ of op een camping aan de rand van het Amsterdamse bos. In het juni/juli nummer van ACSI FreeLife vind je meer suggesties en ook leuke ACSI Club ID kortingen die van pas komen tijdens een dagje uit in Amsterdam.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Amsterdam

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation