ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan het Veluwemeer

Wie het liever dichter bij huis zoekt, kan ook in eigen land prima kamperen in de buurt van bijvoorbeeld het Veluwemeer.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
veluwemeer

Dit langwerpige meer tussen de noordelijke Veluwe en oost-Flevoland is gecreëerd na de inpoldering van het IJsselmeer en is één van de Veluwerandmeren. Er bevinden zich talloze campings en jachthavens in de buurt waar er veel ruimte is voor diverse watersporten zoals surfen, zeilen, vissen en natuurlijk ook zwemmen.

Natuur rond het Veluwemeer

Natuurliefhebbers kunnen terecht in het Harderbos. Gelegen aan het Veluwemeer wordt dit natuurgebied ook wel de ‘groene oase’ genoemd. Naast bos vind je er moerassen, bloemrijke graslanden en plassen vol vogels.

Wie de flora en fauna gezien heeft, hoeft zich niet te vervelen. De vele plaatsjes in de omgeving bieden genoeg mogelijkheden voor diverse gevarieerde uitstapjes. In Hattem, ’t Harde, Kampen en Elburg vind je bijvoorbeeld diverse musea.

Pretparken

De liefhebber van pretparken kan zijn of haar hart ophalen in Het Dolfinarium in Harderwijk of Walibi World in Biddinghuizen, waar diverse gigantische achtbanen garant staan voor een fikse uitdaging.

Ga je toch liever winkelen? Dan is een bezoek aan outlet-centrum Bataviastad een tip. Hier koop je namelijk merkkleding voor aanzienlijk lagere prijzen dan in de reguliere winkels. Direct naast dat winkelcentrum bevindt zich de Bataviawerf. Hier ligt een replica van een ouderwets VOC-schip voor anker. Het is een aanrader om dit schip te bezichtigen.

0008 veluwemeer
Klik op het tentje voor informatie over de camping
Natuurcamping Landgoed Old Putten Camping Veluwe Strandbad Oostappen Vakantiepark Rivièra Beach Vakantiepark Walibi Holland Aqua Centrum Bremerbergse Hoek Camping DroomPark Bad Hoophuizen B.V. Molecaten Park Flevostrand

Praat mee

Praat mee: Kamperen aan het Veluwemeer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht