ACSI FreeLife

Menu

Kampeervakantie is onverminderd populair

45 procent van alle vakantievierende Nederlanders gaan in eigen land op pad. Het merendeel van de vakantiegangers gaat kamperen of kiest voor een bungalowpark. De binnenlandse zomervakanties leveren de Nederlandse economie ruim 900 miljoen euro op.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Zo brengen in totaal circa 4,5 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land door. En dat getal is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar. De kampeervakantie in eigen land blijft zo onverminderd populair.

Gasten uit alle landen

Deze zomer zullen naar verwachting 3,2 miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie doorbrengen in Nederland. Dat zijn er zo’n 100.000 meer dan vorig jaar (+4%). In totaal besteden de buitenlandse bezoekers en de vakantiegangers in eigen land samen ruim 3 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus.

Vooral Duitsers en Belgen

De meeste toeristen in Nederland komen uit Duitsland en België. In de zomer komt een derde van alle buitenlandse verblijfstoeristen uit Duitsland en zo’n 15% uit België. De rest komt met name uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en de Verenigde Staten. De internationale bezoekers besteden samen ruim 2 miljard euro aan hun reis naar en verblijf in Nederland tijdens de zomer.

Bron: NBTC Holland Marketing

Praat mee

Praat mee: Kampeervakantie is onverminderd populair

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation