ACSI FreeLife

Menu

Italiaans design in Louwman Museum

Het kampeerland Italië staat bekend om de rijke cultuur, het lekkere eten, maar ook de liefde voor design. Veel mooie design producten vinden hun oorsprong in Italië. Dit zie je ook terug in de Italiaanse auto-industrie. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
louwmanmuseum

In het Louwman Museum in Den Haag is van 27 april tot 2 juni 2013 de tentoonstelling ‘Stijliconen, Passione per il Design Italiano’ te zien. Deze tentoonstelling laat vijftien Alfa Romeo’s van gerenommeerde Italiaanse carrosseriebouwers zien, waaronder Touring, Pininfarina, Bertone en Zagato. De auto’s vormen een fraai overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen.

Stijliconen, Passione per il Design Italiano

De tentoonstelling ‘Stijliconen, Passione per il Design Italiano’  wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) ter gelegenheid van haar 35-jarig bestaan. De auto’s uit de tentoonstelling  zijn de absolute topstukken, afkomstig uit de collectie van het Alfa Romeo Museum in Arese, Italië, de collectie van verzamelaar Corrado Lopresto en uit enkele andere particuliere collecties.

De prachtige carrosserieën van Alfa Romeo zijn vormgegeven door de beste Italiaanse ontwerpers. Italië-liefhebbers kunnen tijdens de tentoonstelling ook in Nederland genieten van een mooi stukje Italiaans design.

Louwman Museum

De vaste collectie van het museum is ook toegankelijk tijdens de expositie. In het Louwman museum is de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken te zien. Er zijn ruim 200 auto’s van meer dan 100 fabrikanten te zien. Ieder automobiel vertelt zijn eigen verhaal.

Je kunt van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 terecht in het museum. Meer informatie: LouwmanMuseum.nl

Praat mee

Praat mee: Italiaans design in Louwman Museum

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht