ACSI FreeLife

Menu

Het Nederlands kampeerfilmfestival

Slapen in een bed in een volledig ingerichte tent. Het strand op loopafstand. En tussendoor kijken naar de mooiste films over kamperen. Overdag in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland en ‘s avonds met een openluchtvoorstelling in de duinen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juni en vrijdag 26 t/m zondag 28 juni is op Vlieland het Nederlands kampeerfilmfestival.

Films over kamperen

Een trektocht met kamelen door de Australische outback, ontluikende liefde op de grootste camping ter wereld, een ontroerende pelgrimage naar Santiago de Compostella. In alle films op het Nederlands kampeerfilmfestival is een belangrijke rol weggelegd voor tenten, rugzakken, kampvuren en andere kampeerverschijnselen.

Het filmprogramma is een combinatie van de betere publieksfilm en toegankelijke filmhuisfilms, variërend van een ontroerend kampeerdrama tot een komische roadmovie.

Leukste kleine theater

Tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland – volgens De Volkskrant een van de tien leukste kleine theaters van Nederland – is er alle tijd voor een strandwandeling, een rondje eiland per fiets, lekker zwemmen in zee of lekker eten en borrelen in De Bolder, het grand café van Stortemelk.

Op vrijdag- en zaterdagavond worden in Zaal 2 van de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven, twee bijzondere feelgoodfilms vertoond. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Zaal 1 in Podium Vlieland.

Van alle gemakken voorzien

Het festival is de perfecte combinatie van kamperen en cultuur. Wat dacht je van twee overnachtingen in een comfortabel bed in een volledig ingerichte De Waard-tent (type Vergrote Zilvermeeuw, compleet met keuken, gas en elektra), een huurfiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films. Dat kost €139 per persoon op basis van minimaal twee personen per tent. Met vier personen in een tent kost dit arrangement €129.

Zelf verblijf regelen in hotel, appartement, eigen tent of huisje kan ook. Een los passe-partout voor het filmfestival kost €60.

Foto: © Jan Willem Bullée

Praat mee

Praat mee: Het Nederlands kampeerfilmfestival

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation