ACSI FreeLife

Menu

Handige fiets apps op een rij

Nederland is echt een fietsland. Vooral als de zon zich weer iets vaker laat zien in ons landje, trekken we er met z’n allen massaal met de fiets op uit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

De mobiele technologie maakt het fietsen nog leuker en biedt handige smartphone apps (applicaties) voor tijdens de rit. ACSI FreeLife zet een aantal opvallende fiets apps voor jou op een rijtje.

Fietsen123 app

De Fietsen123-app is een gratis app voor alle recreatieve fietsers. De fiets app biedt actuele informatie over fietsenmakers, fietsverhuurbedrijven, horecagelegenheden en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Via de app blijf je ook op de hoogte van het laatste fietsnieuws. De app is gratis te downloaden voor iPhone en voor Android-telefoons. Kijk op de website voor meer informatie.

Natuur routes app

De nieuwe, gratis route app van Natuurmonumenten biedt een ruime keuze uit wandel- fiets en kanoroutes door heel Nederland. Met behulp van de Natuur routes app ontdek je verrassende plekken. Van een mountainbikeroute in het stuifzand in de Loonse en Drunense duinen tot een fietsroute op Texel langs diverse meertjes en prachtige vogelgebieden. Ook vertellen boswachters via audio, foto’s en tekst bijzondere verhalen over de natuur. Meer info: Natuurmonumenten.nl

Abel Life

Abel Life is een app met meer dan 300 fiets-, wandel-, en vaarroutes in heel Nederland. De app biedt veel handige informatie zoals navigatie met route-aanwijzingen, leuke wetenswaardigheden over de natuur, ingebouwde geluiden waarmee vogels of andere dieren herkend worden, film- en geluidsfragmenten en tips voor horeca. De Abel Life app is gratis te downloaden voor iPhone of Android. Hierin zitten al één of meerdere, steeds wisselende, gratis routes. Meer routes kan je eenvoudig via deze app aanschaffen. Kijk ook op AbelLife.nl.

Toertochtkalender app

De gratis toertochtkalender app van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) biedt een compleet en actueel overzicht van ruim 3.500 toertochten in Nederland. Je kunt aangeven welke locatie, periode, soort tocht en de te fietsen afstand je voorkeur heeft. Vervolgens laat de app zien welke tochten het beste bij deze voorkeuren passen. Op de app vind je zowel tochten voor sportieve racefietsers en mountainbikers als routes voor recreatieve fietsers. De app is geschikt iPhone als Android en is hier te downloaden.

Fiets!-app

Met de Fiets!-app kan je heel eenvoudig een leuke fietsroute plannen via het knooppuntensysteem. De Fiets!-app bevat een groot deel van het knooppuntennetwerk van Nederland. Je selecteert de gewenste knooppunten op de digitale kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar tot een fietsroute. Met de gps-verbinding op je mobiele telefoon zie je waar je bent en hoeveel kilometer het nog is naar het volgende knooppunt. Je kunt de fiets!-app ook gebruiken als routebegeleider tijdens het fietsen. De app is beschikbaar voor iPhone (€ 2,69) en Android (gratis).

Confidental Infomation