ACSI FreeLife

Menu

Gratis skûtsjesilen met de campingbaas

Er is niets leukers dan je tijdens een vakantie onder te dompelen in de cultuur van het land of de streek waar je kampeert. Zo kan je bijvoorbeeld niet in Friesland gaan kamperen zonder een stukje te zeilen met een skûtsje. Vakantiepark, Watersport- en Partycentrum De Kuilart in het Friese dorp Koudum heeft twee skûtsjes, de Roos van Dekama en de Grytsje Obes.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Skûtsjesilen met de campingbaas van de Kuilart

Eigenaar Romke de Jong van De Kuilart strijdt ieder jaar mee met zijn skûtsje de Grytsje Obes voor het kampioenschap van de IFKS (Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen). Wanneer er geen zeilwedstrijden zijn neemt hij regelmatig zijn gasten mee uit zeilen op zijn skûtsje. Tijdens een zeiltocht op een skûtsje maak je kennis met het Friese zeilen en de omgeving.

Skûtsjesilen is een bekend begrip in Friesland. Een skûtsje is een Friese platbodem, waarvan er tussen 1880 en 1930 duizenden zijn gebouwd. Jaarlijks worden er zeilwedstrijden met deze nostalgische skûtsjes gehouden.

Speciale aanbieding!

Normaal gesproken geldt er voor het skûtsjesilen een opstaptarief. Speciaal voor de lezers van ACSI FreeLife magazine is er in de periode van 7 april tot en met 21 april of 25 augustus tot en met 8 september 2013 een leuke aanbieding.

Bestel het februarinummer van ACSI FreeLife magazine en je profiteert van de aanbieding. Ben je in het bezit van de ACSI Club ID dan is de aanbieding ook geldig. Op vertoon van het magazine of de ACSI Club ID kun je in de genoemde periode bij een verblijf van minimaal zeven dagen gratis met twee personen met de campingbaas mee zeilen.

De Kuilart

Vakantiepark De Kuilart is een 5-sterren camping aan het meer De Fluessen. Door de faciliteiten op De Kuilart is er voor elk wat wils. Het park ligt in een omgeving die mogelijkheden biedt tot wandelen, fietsen, vissen en watersporten. De camping is het hele jaar geopend. Kijk voor meer informatie over de camping op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Gratis skûtsjesilen met de campingbaas

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht