ACSI FreeLife

Menu

Gratis kamperen bij festival Mañana Mañana

Op Landgoed Enghuizen in Hummelo feesten jonge rockers, oude hippies, stoere meisjes, knappe jongens, gezinnen en buurtbewoners samen tijdens het festival Mañana Mañana. Het feestje vindt plaats van 16 tot en met 19 juni. En het goede nieuws is, als je een passe partout koopt, mag je gratis kamperen op het landgoed.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Mañana Mañana staat sinds de eerste editie in 2013 bekend om het geweldige feest en de megarelaxte sfeer onder de bezoekers. Festivalfans verspreiden, al kamperend en feestend een unieke festivalvibe over het prachtige terrein aan het water van de vijver en in het oeroude bos. Jammen, dansen, drinken, vuurtje stoken en tot in de hele kleine uurtjes doorhalen op de geheime afterparty.

Punkrockers in het bos

Op Mañana Mañana ontdek je punkrockers in het bos, dj’s in een kapelletje en theater in de tipi. In 2015 mochten ze bijvoorbeeld niemand minder dan punklegende Mike Watt verwelkomen. Hij speelde eerder met Iggy Pop & The Stooges. Ook Maask was er. Hij kreeg met enkel zijn stem, een microfoon en een loop pedaal honderden mensen in extase. Een moment later was het de beurt aan het Radio Filharmonisch Orkest die hun wonderschone klanken door het bladerdak lieten dartelen.

Mañana Mañana Classica

Op Mañana Mañana hoor je nieuwe en verrassende muziek en geniet je van eten en drinken op een mooie plek in de Achterhoek. Terwijl het vorig jaar nog een driedaags festival was, is er dit jaar een extra festivalavond toegevoegd aan het programma. Met Mañana Mañana Classica wordt er een klassiek zomeravondconcert gegeven. Campingbezoekers mogen het concert gratis bijwonen. Wil je met je camper, caravan of tent het festival bezoeken dan kun je op donderdagavond vanaf 18.30 uur terecht.

Het Arosa Trio komt op donderdagavond 16 juni voor een concert naar Landgoed Enghuizen in Hummelo. Deze drie vriendinnen spelen een uiteenlopend repertoire: van lichtvoetige kamermuziek tot de aangrijpende klanken van Sjostakovitsj. De dames, de Nederlandse Frederieke Saeijs (viool) de Georgische Nino Gvetadze (piano) en de Servische Maja Bogdanovic (cello) stonden eerder al in het Concertgebouw en mochten rekenen op vele lovende kritieken.

Verschillende smaken

Verder op het programma een breed arsenaal aan singer songwriters, dj’s, bands, cabaretiers en theatermakers. Van punk tot rock en van rythm & blues tot folk. Voor ieders smaak is er wel iets te vinden. Lees hier meer over het programma. Ook is er per dag een blokkenschema gemaakt waarop je ziet welke bands op welke tijdstippen op een bepaalde plek spelen.

Wil je iets actiefs doen dan kun je een workshop yoga of body percussie volgen. Maar je kunt ook op pad om fossielen te gaan zoeken of te vissen. Voor het eten en drinken is er een heel arsenaal aan foodtrucks. Van insecten tot een klassieke hamburger en van oma’s stoofpotje tot een pizza. Heb je zelf een trommel, fluit, gitaar, een trompet of ander bijzonder instrument dan kun je tijdens het festival jouw muzikale kwaliteiten delen met andere festivalbezoekers. Bijvoorbeeld bij een sfeervol kampvuur of een knus bosrijk hoekje.

Kamperen op Mañana Mañana

Op de camping is plek voor tenten, busjes, campers en caravans.  Je kunt je tentje opzetten in het weiland bij het bos en aan het water. Campers en caravans hebben vrij toegang op de camping. Ontbijten doe je op de camping of bij één van de tentjes op het terrein. De passe-partouts bieden tevens toegang tot het festival. Je hebt daar dus geen aparte dagkaarten nodig. Je hoeft pas op maandag 20 juni weer het terrein te verlaten.

Campingfaciliteiten

Verdeeld over het kampeerterrein vind je clusters van chemische toiletten die gratis te gebruiken zijn. Bij het badhuis zijn spoeltoiletten en kun je een gratis warme douche nemen. Verder is er een campingsupermarkt en is het koffiehuis op de camping iedere dag om 8.00 uur geopend.

Een passe partout kost € 65. Met dit ticket sla je gratis je kamp op op het landgoed. Kinderen tot 1.40 meter hebben gratis toegang tot het festival. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de aftermovie van Mañana Mañana 2015.

Foto: Bart Heemskerk

Praat mee

Praat mee: Gratis kamperen bij festival Mañana Mañana

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht