ACSI FreeLife

Menu

Fietsvierdaagse in de Kop van Overijssel

Fietsfanatieke kampeerders laten het noorden van ons land nog wel eens links liggen. Zonde. Van 21 tot en met 24 juni heb je met de Fietsvierdaagse Steenwijk een mooie trigger om Giethoorn en omgeving eens goed te verkennen door te fietsen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
2014 07 06 Otterlo Ede 15

Het is de 25e keer dat deze fietsvierdaagse in de Kop van Overijssel op de fietsagenda staat. De fietsroutes voeren door de drie nationale parken: Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Weerribben-Wieden. Giethoorn mag natuurlijk niet ontbreken. Iedere ‘etappe’ heeft tijdens deze jubileumeditie zijn eigen thema.

Fietsen door het Drents-Friese Wold

Hollands Venetië. Dat is het thema van de eerste dag. De routes gaan dwars door de waterdorpen Giethoorn en Bult-Schutsloot. De volgende dag fiets je over de Drentse heidevelden van Nationaal Park Dwingelderveld. Tijdens dag drie staan meren, plassen, hooilanden, drijvend land en moerasbossen centraal. Deze route gaat dwars door Weerribben-Wieden. Op de ‘finaledag’ van de fietsvierdaagse fiets je het Drents-Friese Wold in en kom je oog in oog met het ene na het andere brinkdorp.

Kilometervreters kunnen tijdens de fietsvierdaagse kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 km. Tijdens de fietsvierdaagse zijn er uiteraard ook volop mogelijkheden om bij te tanken. Iedere avond is er volop muziek, een mooie gelegenheid voor een ritmische cooling-down. Als je je vooraf inschrijft, betaal je € 11.

ACSI campings in de buurt

Camping De Meppelerweg in Steenwijk. Dit zegt de inspecteur:  “Centraal gelegen tussen de drie natuurgebieden Weerribben, Wieden, Drents Friese Wold en het Dwingelderveld. Afhankelijk van de verblijfsduur en seizoen aantrekkelijke kortingen.”

Camping ’t Kappie in Steenwijk. Dit zegt de inspecteur: “Camping ’t Kappie weet zich te onderscheiden door rust en prachtige natuur. Gelegen te midden van 3 Nationale Parken; Drents-Friese Wold, De Weerribben en Dwingelerveld. Een kindvriendelijke camping met topsanitair.”

Praat mee

Praat mee: Fietsvierdaagse in de Kop van Overijssel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht