ACSI FreeLife

Menu

Fietsgezinnen gezocht!

Met een speciale winactie worden gezinnen uitgenodigd om het prachtige fietsroutenetwerk Over de IJssel te komen verkennen. Tien gezinnen worden gezocht om de fietsprovincie Overijssel te ontdekken en er over te vertellen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
original

Onder de inschrijvingen worden tien fietsvakanties verloot naar Overijssel, inclusief hippe Johnny Loco bakfiets. Als je geluk hebt koers je met deze bakfiets langs lekkere picknickplekken aan de IJssel, statige landgoederen en ruige Nationale Parken in Overijssel.

De beste fietsprovincie

De toeristische (fiets)regio’s in Overijssel doen ook dit jaar weer mee in de race om de titel ‘beste fietsregio’ en ‘beste fietsprovincie’. De regio’s in Overijssel grijpen samen de meimaand aan om fiets minnend Nederland te laten zien wat zij in huis hebben. Met meer dan 3.000 kilometer aan fietsknooppuntenroutes, rustpunten en leuke afstaplocaties is Overijssel al twee keer op rij uitgeroepen tot de ‘Beste Fietsprovincie’ van Nederland.

Als beste getest

Het predicaat ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’ wordt toegekend door het Landelijk Fietsplatform, die hiervoor een Kwaliteitsmonitor laat uitvoeren. Deze bestaat uit een vakinhoudelijk onderzoek en de inbreng van de fietser. Het vakoordeel en het consumentenoordeel zijn samengebracht op basis van een weging van factoren. Zes onderdelen zijn uitgewerkt: landschap, toegankelijkheid, kwaliteit routenetwerken, voorzieningen, beheer routenetwerken en onderhoud bewegwijzering.

Praat mee

Praat mee: Fietsgezinnen gezocht!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht