ACSI FreeLife

Menu

Fietsen door Friesland

Friesland. Daar kun je toch zeilen en zit je vlakbij de Waddeneilanden? Klopt, maar wist je dat je er ook prachtig kunt fietsen door de bossen? Redacteur Katinka Schippers stapte op de trappers in de Friese Wouden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
fietsen door friesland

“De stresskip onthaast hier gegarandeerd”, vertelt Mien Oosterwoud, eigenaresse van Klein & Fijn Camping Het Koningsdiep in Ureterp. Het gebrek aan geluid van auto’s, de vrolijk tsjilpende vogels en absolute rust lijken daar inderdaad voor te zorgen.

Turfwinning in Gorredijk

In Friesland leer je alles over turfwinning. Bijvoorbeeld in Gorredijk, een nederzetting (of zoals de Friezen het noemen: een Vlecke) die is ontstaan door turfwinning. Het oude handelscentrum wordt gekenmerkt door oude pakhuizen. In Museum Opsterlân leer je alles over het landschap en de geschiedenis van Gorredijk. Over zilversmid Gaastra, of het dagelijks leven in een kruidenierswinkel bijvoorbeeld.

Friese gastvrijheid

Overal valt de Friese gastvrijheid op. Hulp nodig bij het zoeken van de weg? Of bijvoorbeeld even een kopje koffie met iemand drinken, in het Fries Pypskoft genoemd. Tegelijkertijd kom je helemaal niet zoveel mensen tegen. De natuur overtuigt je ervan dat je hier nog eens terug moet keren.

Benieuwd naar het hele verhaal van Katinka en wil je een snelcursus Fries? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 1-2016!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Fietsen door Friesland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht