ACSI FreeLife

Menu

Feest in Amsterdam

Het is dit jaar groot feest in Amsterdam. Naast de inhuldiging van Willem-Alexander vallen in 2013 tal van jubilea samen. Artis bestaat bijvoorbeeld 175 jaar, maar ook de heropening van het Rijksmuseum is natuurlijk een feestelijke gebeurtenis.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Aftreden en inhuldigen

Het feestelijke jaar wordt afgesloten met een groot oudejaarsavondfestijn. Voor het zo ver is, heeft Nederland al talloze feestjes kunnen vieren in de hoofdstad. Belangrijkste gebeurtenis is natuurlijk de kroning van de nieuwe koning. Op 30 april doet koningin Beatrix officieel afstand van de troon en wordt haar oudste zoon Willem-Alexander beëdigd en ingehuldigd als Koning van Nederland.

400 jaar grachten in Amsterdam

Daarnaast is het bijvoorbeeld 400 jaar geleden dat er werd begonnen met de aanleg van de Amsterdamse grachtengordel. De Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht, werden als een gordel om de Singel heen gelegd, met elkaar verbonden door de beroemde ‘9 straatjes’.

Dit jaar bestaat zowel het Concertgebouw als het Concertgebouworkest 125 jaar. Deze bijzondere verjaardag wordt onder meer gevierd met een reeks jubileumconcerten. Elke maand van het jubileumjaar staat symbool voor een andere periode uit de rijke geschiedenis van het Concertgebouw.

Artis viert 175-jarig jubileumfeest

Ook de oudste dierentuin van Nederland viert dit jaar zijn jubileum. Naast het aanleggen van een bloementuin verzamelt de dierentuin herinneringen die op hun site vermeld gaan worden. Een selectie hiervan wordt verzameld in een boek dat in mei uitkomt.

Heropening Rijksmuseum en Nederland-Ruslandjaar

Het feestjaar beperkt zich niet tot jubilea; na 10 jaar verbouwen gaat het Rijksmuseum, de nationale schatkamer uit 1800, weer open. Er is aandacht van de wereldpers, er worden festiviteiten georganiseerd en er wordt zelfs een speciale museumeditie van de Donald Duck uitgebracht.

In 2013 organiseren Nederland en Rusland samen het Nederland-Ruslandjaar. Gedurende het hele jaar worden diverse evenementen georganiseerd, met als doel de relatie tussen beide landen te verstevigen en te werken aan innovatief partnerschap.

Kamperen in Amsterdam

In Amsterdam bevinden zich een aantal campings, zoals Gaasper Camping Amsterdam, Camping de Badhoeve en Camping Zeeburg. Ook rond Amsterdam zijn verschillende door ACSI geïnspecteerde campings te vinden. Kijk voor een camping van je keuze op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Feest in Amsterdam

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation