ACSI FreeLife

Menu

Drie Nederlandse campings om op te eten

Denk jij tijdens het kamperen ook de hele dag aan eten en drinken? Baseer je vakantiekeuze dan eens op campings die de inwendige mens centraal stellen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

In ACSI FreeLife 4-2016 vind je tien plekken om je vingers bij af te likken. Hieronder geven we je alvast onze Nederlandse top drie van culinaire campings en kampeerplaatsen.

Campings om op te eten

1

Resort Marina Oolderhuuske: Fietsen langs het witte goud

In het voorjaar groeit er in het zuiden van ons land een bijzondere groente: de asperge. De 49 kilometer lange aspergefietsroute die je start in Roermond is het hele jaar door mooi. Maar wanneer de asperges tussen april en eind juni gestoken worden, is de tocht op z’n knapst. Onderweg zie je niet alleen de landbouwvelden, je kunt de groente ook vaak vers van het veld kopen. Daarnaast kom je door Nationaal Park de Meinweg, langs de rivier de Roer en door het oude plaatsje Sint Odiliënberg met haar eeuwenoude basiliek. De route vind je hier.

2

Sommige campings hebben horecagelegenheden waar we blij van worden. Zo ook het Brabants Recreatiepark TerSpegelt in Eersel. Het restaurant De Keizer in een oude boerderij is zowel modern als gezellig ingericht. Je voelt de rustieke boerderijsfeer en geniet van streekproducten met een internationaal tintje. Een plek waar je gewoon met je wandelschoenen binnen kunt lopen om gezellig een kop koffie te drinken met huisgemaakte taart of komt genieten van uitgebreide proeverijen. Waar je de kok in de open keuken druk bezig ziet met zijn stoere houtskooloven en waar de geur van puur eten zich verspreidt door de verschillende ruimtes.

3

Camping Boerderij Den Hoek: Verbeter je kookskills

Op de boerderijcamping Den Hoek in het Gelderse Wilp is het niet louter kamperen dat de klok slaat. Er wordt kaas, karnemelk en yoghurt gemaakt. Dit koop je ter plekke in de boerderijwinkel. Ook kunnen kampeerders kijken bij het melken van de koeien en kaasmaken. Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Doe dan mee met een workshop kaasmaken. Of laat je culinair inspireren tijdens een kookworkshop in de kookstudio de Boerenkeuken. Workshops zijn mogelijk vanaf tien personen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Drie Nederlandse campings om op te eten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation