ACSI FreeLife

Menu

Deventer: Hanzestad aan de IJssel

Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets Bourgondisch: Het leven is er goed! Deventer is een monumentale stad met een prachtige omgeving.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De laatste dertig jaar heeft Deventer veel gedaan aan het herstel en behoud van de historische binnenstad. Het oude stratenpatroon is nagenoeg nog geheel intact. De wijk het Bergkwartier is één groot monument. Er is van alles te doen en te zien in Deventer, zo heb je bijvoorbeeld het nationaal bekende Speelgoedmuseum Deventer, de Grote kerk en het Vogeleiland.

Deventer, winkelstad

De binnenstad van Deventer biedt een overzichtelijk en gevarieerd winkelcentrum. Je proeft de sfeer van de historische omgeving die op de grote stadspleinen en in de vele nauwe straatjes hangt. In de steegjes vindt je unieke winkeltjes. Een bezoek aan Deventer is natuurlijk niet compleet zonder er geluncht of gedineerd te hebben. Aan de mooie stadspleinen de Brink of het Grote Kerkhof zijn veel gezellige restaurants en gezellige eethuisjes te vinden.

Kerstmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuïnuskerk vindt plaats van donderdag 18 t/m zaterdag 20 december. Op de Brink vindt op 20 december de wekelijkse warenmarkt plaats en op 21 december is er een markt in kerstsfeer. Op 21 december is het tevens Kerstkoopzondag in de binnenstad!

Meer tips en informatie vindt je in het uitgebreide verhaal over Deventer in het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine. Bestel hem hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Deventer: Hanzestad aan de IJssel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation