ACSI FreeLife

Menu

De Week van de Watersport

Kamperen bij het water heeft voor veel kampeerders een grote aantrekkingskracht. Vanuit je camper of caravan uitkijkend over een zee, meer of een rivier, een groter gevoel van vrijheid is er bijna niet.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

En je hoeft helemaal niet ver weg. Nederland is waterland bij uitstek met heel veel mogelijkheden voor een kampeervakantie aan het water. Trek er deze week met de caravan of camper op uit tijdens de Week van de Watersport. Er is t/m tweede Paasdag 21 april in heel Nederland van alles te beleven op en rond het water.

Activiteiten tijdens de Week van de Watersport

Tijdens de Week van de Watersport krijg je de kans allerlei watersporten uit te proberen op een laagdrempelige manier. Activiteiten worden tegen een gereduceerd tarief aangeboden of zijn soms zelfs gratis. Je kan meedoen aan bijvoorbeeld zeilclinics en kitesurflessen, er zijn wakeboarddemonstraties en bij diverse watersportverenigingen en -bedrijven zijn er open dagen. Kijk voor een activiteit in de regio van je keuze op WeekvandeWatersport.nl.

Het Friese water op: De Boten Opstapdag, 19 april

Als onderdeel van de Week van de Watersport wordt er in Friesland op zaterdag 19 april de Boten Opstapdag georganiseerd. In de dorpen Heeg, Woudsend, Terherne, Sneek, Balk en Earnewâld liggen zowel traditionele als moderne boten opstapklaar en kan je verschillende boten met of zonder schipper gratis testen. Dit is je kans om te leren varen op zeilschepen, motorbootjes, Friese Tjotters en skûtsjes en luxe sloepen. Je kan zelfs op rondvaart op een echt Kameleonschip in Terherne, het dorp bekend uit de kinderboeken van de Kameleon.

Reilen en zeilen in Friesland

De beste stuurlui staan aan wal, want naast de activiteiten op het water organiseren de deelnemende dorpen allerlei culturele activiteiten. Geniet naast de bedrijvigheid op het water van een drankje en livemuziek aan wal. Zo worden er in Sneek gedurende de hele dag rondom de boulevard diverse festiviteiten georganiseerd. In Woudsend kan je na het varen kosteloos per e-bike de natuurrijke omgeving verkennen.

Benieuwd wat er verder allemaal te beleven valt tijdens de Friese Boten Opstapdag? Bekijk het programma op de website.

Kamperen aan het water

Friesland is een van de meest waterrijke provincies van Nederland. Een camping aan het water vinden is hier dan ook niet moeilijk. In Friesland zijn 80 door ACSI geïnspecteerde campings te vinden waaronder in de deelnemende dorpen van de Boten Opstapdag op 19 april.

In Woudsend: Aquacamping de Rakken
In Heeg: Camping Lân en Mar
In Terherne: Strandcamping Terherne
In Sneek: Camping de Domp en Camping Pasveer
In Balk: Jachthaven Lutsmond
In Eernewoude bij Earnewâld: Camping Simmerwille

Praat mee

Praat mee: De Week van de Watersport

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation