ACSI FreeLife

Menu

De Buurtcamping: voor een betere buurt

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Toch blijkt een kwart van de Nederlanders zijn buurtbewoners helemaal niet goed te kennen. Om dat te veranderen, organiseert een groep vrijwilligers De Buurtcamping.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
De buurtcamping

Dit jaar wordt het evenement voor de vierde keer georganiseerd. Het idee achter De Buurtcamping is simpel. Drie dagen lang veranderen stadsparken door heel Nederland in gezellige campings. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en zijn tentje opzetten.

De Buurtcamping

Het doel van de camping is dat buurtbewoners elkaar beter leren kennen en de sociale cohesie in wijken wordt verbeterd. Maar daarnaast is het ook bedoeld als vakantiemogelijkheid voor mensen die het minder breed hebben. “Maar liefst een op de tien huishoudens moest vorig jaar rondkomen van een laag inkomen. Op deze manier kunnen minder bedeelden toch vakantie vieren”, aldus de organisatie.

“Succesvol”

Initiatiefnemer Roderik Schaepman spreekt van een “succesvolle actie”. De Buurtcamping startte in 2013 in het Oosterpark in Amsterdam, maar is inmiddels uitgegroeid tot een evenement voor heel Nederland. De aankomende editie wordt dan ook een stuk groter dan voorgaande jaren. “Van vorig jaar zeven campings, gaan we dit jaar hoogstwaarschijnlijk naar vijftien tot twintig campings”, aldus Schaepman. “Zo worden er dit jaar tentjes opgezet in de gemeenten Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Tilburg. Bovendien komen er dit jaar voor het eerst ook campings buiten de Randstad bij.”

De Buurtcamping vindt plaats tijdens één weekend in juli, in de zomervakantie. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Als er nog geen Buurtcamping bij jou in de buurt plaatsvindt, kun je hem zelf organiseren door een mailtje te sturen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl. Voor meer informatie over De Buurtcamping, wat je er allemaal kunt doen en de deelnemende buurten kijk je op BuurtCamping.nl.

Praat mee

Praat mee: De Buurtcamping: voor een betere buurt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht