ACSI FreeLife

Menu

De alternatieve Elfstedentochten

Schaatsend Nederland snakt al bijna twintig jaar naar de Elfstedentocht. Maar waarom als kampeerder blijven wachten op een dikke ijsvloer als je de Friese steden ook te voet, per fiets, per auto of per boot kunt verkennen. Ideaal in combinatie met de Culinaire Elfstedentocht.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Fietsen Friesland

De schaatsers gaan tijdens de Elfstedentocht traditiegetrouw van start in Leeuwarden. Tijdens de Culinaire Elfstedentocht ga je van start in Sneek. Daar kun je je culinaire stempelkaart afhalen om net als de schaatsers de elf steden af te laten stempelen.

Fietsregio van Nederland

Als je dan toch die stempelkaart vol wil krijgen, kun je het beste kiezen voor de fiets. Friesland is vorig jaar niet voor niets uitgeroepen tot dé fietsregio van Nederland. Je fietst dan onder meer over de karakteristieke bruggetjes van Hindeloopen en je kunt op zoek naar sporen van de vroegere universiteit van Franeker.

De afstanden zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn er allerlei opties om een e-bike te huren.

Voor de wandelaars ziet het er ook steeds beter uit in Friesland. In de loop van volgend jaar kun je gebruikmaken van het Elfstedenwandelpad. Dit 240 kilometer lange pad loopt door de hele provincie.

Wandelpad

De bewegwijzering leid je onder meer naar het vestingstadje Sloten, de kleinste van de elf steden. Het uitgebreide wandelpad van 240 kilometer is dus nog in ontwikkeling. Toch kun je nu al een deel van de route wandelen. Voor je bagage wordt gezorgd. Je spullen worden van stad naar stad gebracht.

Als jij liever zo echt mogelijk de Elfstedentocht wil meemaken, dan moet je op de boot zijn. Oké het water is niet bevroren, maar je bent tenminste wel op het speelveld. Stap aan bord in Leeuwarden en ga aan wal in populaire watersteden als IJlst en Stavoren.

Zie jij zo’n alternatieve Elfstedentocht wel zitten? In Friesland zijn er meer dan genoeg campings.

Praat mee

 1. VM
  Vera De Meester

  Hallo,
  bestaat er een routebeschrijving of een boekje met/over de alternatieve elfsteden fietstocht ?
  zo ja, wat ? en hoe te verkrijgen ?
  m.v.gr.
  Vera

  Reageer
  0
  0

Praat mee: De alternatieve Elfstedentochten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht