ACSI FreeLife

Menu

Cultuurzomer in Maastricht

Maastricht warmt zich alvast op voor een bruisende zomer. Onder de naam Cultuurzomer Maastricht is er 122 dagen lang van alles te beleven in de stad.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Van concerten, culturele festiviteiten, muziekfestivals, tot culinaire activiteiten. ACSI FreeLife zet de leukste activiteiten voor jou een rij. Dompel je onder in een zomer vol cultuur!

Kom ‘preuve’ in Maastricht

Maak van 4 t/m 18 augustus kennis met de culinaire highlights van Maastricht tijdens Maastricht aan Tafel. Er vinden diverse smaakvolle activiteiten plaats. Zo kun je leren hoe je een traditionele Limburgse vlaai moet maken en een wijnproeverij bijwonen. Ontdek ook de bijzondere delicatessenwinkels met streekproducten. Het culinaire hoogtepunt van de zomer is het Preuvenemint, van 22 t/m 25 augustus. Tijdens dit culinaire en muzikale feest wordt het vrijthof omgebouwd tot een groot openluchtrestaurant. Kom ‘preuve’ bij diverse stands en laat je verrassen door culinaire smaakexplosies.

KunstTour

van 18 t/m 20 mei vindt de KunstTour plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende kunstevenement kun je kennis maken met beeldende kunst, klankkunst, design en architectuur. Deze 14e editie staat in het teken van het thema ‘humor in de kunst’, dus dat wordt lachen. Ruim 200 kunstenaars uit binnen- en buitenland stellen hun werken tentoon op uitzonderlijke locaties. Vier wandelroutes en een fietsroute brengen je langs open ateliers, broedplekken, kunstinstellingen en musea. Bijna alle instellingen en musea zijn gratis te bezoeken.

Rieu’s zomeravond concert

André Rieu keert in de zomer traditiegetrouw terug naar zijn geboortestad Maastricht. Met zijn Johann Strauss Orkest weet hij het hele Vrijthof om te toveren tot een grote openlucht concertzaal vol heerlijke melodieën.  Muziekliefhebbers kunnen tijdens de cultuurzomer in Maastricht ook genieten van diverse swingende festivals.

Kamperen bij Maastricht

Vind je het zonde om Maastricht al na een dag te verlaten? Blijf dan logeren op een van de campings in de omgeving van Maastricht.

Praat mee

Praat mee: Cultuurzomer in Maastricht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation