ACSI FreeLife

Menu

Campings in Limburg en het landschap

De kans bestaat dat de campings in Limburg nóg mooier worden. De Provincie Limburg heeft namelijk een missie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
limburg

Uit analyse van de provincie, in samenspraak met gemeenten, recreatiesector en enkele individuele ondernemers, is gebleken dat 50% van de kampeerterreinen in Limburg niet goed passen in het landschap. En daar moet verandering in komen.

Inspiratieboek voor campings in Limburg

De bevindingen en aanbevelingen zijn gebundeld in een onlangs gepubliceerd ‘inspiratieboek’. Het aanpassen van kampeerterreinen zal actief worden gestimuleerd en dat kan alleen maar voordelen opleveren voor jou als kampeerder.

Over de bekostiging van deze verbeteringen is ook nagedacht; de toeristenbelasting kan een financiële bron zijn. Een goed plan, want dan wordt deze belasting gebruikt waarvoor het bedoeld is.

Het doel

Het doel van het inspiratieboek is het verschaffen van handvatten voor campingeigenaren om het kampeerterrein goed in te passen in het Limburgse landschap. Dat is interessante kost, ook voor kampeerders. Met name de grafische weergave van ‘goed’ ingerichte en ‘verkeerd’ ingerichte campings zorgt ervoor dat je campings wellicht anders gaat bekijken in de toekomst.

Het Inspiratieboek Kamperen en Landschap is online door te bladeren. Helaas zijn de kampeerders niet gehoord bij de samenstelling. Heb jij aanvullende tips voor campings? Laat een reactie achter, wij horen ze graag.

Praat mee

 1. JF
  Jean Frederix

  Kunt u mij vertellen waar bovenstaande foto gemaakt is? Ik heb dat landschap geschilderd en ben reuze benieuwd waar de foto is genomen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Campings in Limburg en het landschap

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht