ACSI FreeLife

Menu

Campings bij de start van de Tour de France

Over een paar maanden gaat in Utrecht de Tour de France van start en kleurt de stad vijf dagen geel. Op 2 juli worden de deelnemers van de Tour de France gepresenteerd, gevolgd door de eerste etappe op 4 juli en de start van de tweede etappe op 5 juli.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Tijdens deze dagen worden er diverse activiteiten georganiseerd in de stad zoals festivals en sportevenementen met natuurlijk als absolute hoogtepunt de start van de Tour de France zelf.

Tour de France van dichtbij

Lijkt het je leuk om het grootste wielerevenement ter wereld van dichtbij mee te maken? Combineer dan een kampeervakantie met een bezoek aan Utrecht. Naast de bestaande campings zijn er voor de gelegenheid zelfs speciale pop-up campings gecreëerd, zodat je de Ronde van Frankrijk van dichtbij kunt volgen. ACSI FreeLife heeft voor de liefhebbers van de Tour de France een aantal campings geselecteerd die in de buurt van de beroemde race liggen.

Pop-up campings

De historische ‘werkspoorkathedraal’ in het centrum van Utrecht wordt speciaal voor de Grand Départ van de tour de France omgetoverd tot een pop- up camping de Cycle Camping Cartesius.

Fans van de Tour kunnen van vrijdag 3 juli tot maandag 6 juli hun tent opzetten in de loods en samen met andere fans de start van de Tour de France van dichtbij beleven. Het is ook mogelijk om een tent of speciale accommodatie te huren of met je eigen camper of caravan te kamperen op het buitenterrein.

Down under

Bij recreatiecentrum ‘Down under’ in Utrecht wordt de pop up camping ‘Down Under’ opgezet. Vanuit deze tijdelijke tour camping fiets je in slechts 10 minuten naar een goede plek langs het parcours. Je kunt van 26 juni tot 6 juli met je camper of tent terecht op deze camping met goede faciliteiten.

Kamperen tijdens Grand Départ in Utrecht

Naast de speciale campings zijn er in de buurt van Utrecht diverse ACSI-campings waar je het Grand Départ, de feestelijke start van de Tour, van dichtbij kunt ervaren. Op Camping Prinsenhof, Camping de Vliert en op Camping de Boomgaard kun je in alle rust kamperen en dat alles op steenworp afstand van het bruisende Utrecht. Na een goede nachtrust op de camping ben je er de volgende ochtend fris en op tijd bij om de wielrenners aan te moedigen.

ACSI-campings langs de route

Langs de route bevinden zich diverse ACSI-campings die je de ideale uitvalsbasis bieden om de Tour gekte van dichtbij te beleven Camping Les Genêts in Salles-Curan ligt op 35 minuten rijden van Rodez, aankomstplaats van etappe 13 en startplaats van etappe 14. Camping RCN Port l’Epine in Bretagne is de perfecte plek om de finish van de Tour mee te maken.

Op 11 juli finisht de 8e etappe bovenop de Mûr de Bretagne. Dat is vanaf de camping ruim een uur rijden. Camping Pré Fixe in Cassanagbère ligt op 42 kilometer van Lannemezan, de vertrekplaats van etappe 12. Tijdens de rit komen de wielrenners nog dichter in de buurt van de camping. Etappe 13 vertrekt uit Muret, op 64 kilometer van de camping.

Tour de France arrangementen

Er zijn ook campings die speciale Tour de France arrangementen aanbieden. Zo profiteer je op Camping de Meeuw aan het Brielse Meer van aanbiedingen als je er tijdens de tour kampeert. Op 5 juli komt de tweede etappe van de Tour de France in de buurt van Brielle voorbij en kun je de Tour van dichtbij ervaren.

Foto: Flickr.com, Victor van Werkhooven, Creative Commons 2.0

Praat mee

Praat mee: Campings bij de start van de Tour de France

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation