ACSI FreeLife

Menu

Camping ’t Séleantsje is jarig

De Friese Camping ’t Séleantsje viert dit jaar samen met haar campinggasten feest ter ere van het vijftigjarig jubileum.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Seleantsje4

Op 22 juni bestaat de camping vijftig jaar. Wat begon met een aantal tentjes bij het boerenbedrijf van de familie De Vlugt in het vissersdorpje Molkwerum is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige camping met alle gemakken van dien.

Boerenbedrijfje

Seleantsje2

Toen de familie De Vlugt destijds met een camping begon, konden ze nog niet weten wat voor een vlucht het kamperen zou nemen. Beginnend met wat tentjes op het veld, gewoon bij hun boerenbedrijfje.

Ze waren pioniers in de omgeving, want zoveel mogelijkheden om te kamperen waren er nog niet. Van het één kwam het ander en langzaam groeide het kampeergebeuren uit tot iets wat op een echte camping leek.

 

Noodgebouwtje

Seleantsje3

Dat er op z’n tijd een drankje gedronken kon worden, hoorde erbij. Bij gebrek aan een kroegje, werd er in de stal, waar het hooi opgeslagen was, menig flesje gedopt. Dat zoiets tegen de regels was, acht…wie zat daar mee? Helaas kwam er een kink in de kabel en werd de verkoop verboden. Er moest een kantine komen en een vergunning. In Leeuwarden werd een noodgebouwtje van een lagere school opgekocht. Het gebouw werd afgebroken en met man en macht weer opgebouwd in Molkwerum.

De kantine werd meerdere malen uitgebouwd en er kwamen steeds meer campinggasten. Oprichters Popke en Lies de Vlugt runden hun bedrijf met veel plezier en ondertussen hielp ook de volgende generatie mee. Inmiddels is de derde generatie aanwezig in het bedrijf.

Verder volgden er een nieuw toiletgebouw, nieuwe paden, een beter leidingnetwerk, een centrumgebouw, internet, aanlegsteigers en een nieuwe camperplaats. Wat bij het oude is gebleven, is een trouwe groep vast bezoekers aan de camping.

Meer informatie over de jubileumactiviteiten is te vinden op www.camping-seleantsje.nl.

 

Praat mee

Praat mee: Camping ’t Séleantsje is jarig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht