ACSI FreeLife

Menu

Camping Bakkum bestaat 100 jaar

Dit jaar wordt voor Kennemer Duincamping Bakkum heel bijzonder. De camping, een van de oudste van Nederland, viert namelijk haar 100-jarig bestaan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Gedurende het heel jaar worden er daarom verschillende jubileumactiviteiten georganiseerd. Zowel kampeerders als niet-kampeerders zijn van harte welkom om de camping te bezoeken.

100 jaar Camping Bakkum

Kamperen op ‘Landgoed Bakkum’ begint in 1914 wanneer de Duitse prinses Von Wied aan een aantal mensen toestemming geeft om op het toenmalige privé-landgoed hun tenten op te slaan. Sindsdien is Camping Bakkum uitgegroeid tot een volledig kampeerterrein waar meerdere generaties hun weekenden en vakanties hebben doorgebracht. Er wordt dus al een eeuw gekampeerd op Camping Bakkum.

Populaire stek

Camping Bakkum is een populaire plek om de zomer door te brengen. Voor de resterende tien seizoensplaatsen werd er zelf een loterij georganiseerd. Gegadigden konden tijdens een hardloopwedstrijd zoveel mogelijk loten vergaren en daarmee de kans op een seizoensplaats vergroten. Ook in de jaren ’49 en ’50 werd er gehold om een plekje op de camping.

Activiteiten uitgelicht

Speciaal voor Bakkum 100 jaar wordt op 31 mei een korenfestival op de camping georganiseerd. Shantykoren op, smartlappenkoren, musicalkoren, popkoren en kinderkoren gaan op verschillende locaties op de camping zingen.

Een ander interessant festival is ‘Bakkum Vertelt’. In 3 weekenden zie je het talent van jonge kunstenaars en gevestigde namen (o.a. Kluun, Nico Dijkshoorn en Karin Bloemen). Gedurende het festival ontmoeten singer-songwriters elkaar en delen schrijvers hun verhaal. Iedereen kan het festival beleven, zowel gasten van de camping als van buitenaf. ‘Bakkum Vertelt’ vindt plaats van 1 t/m 3 mei, 20 t/m 22 juni en 22 t/m 24 augustus.

Festiviteiten voor jong en oud

Het startschot voor de festiviteiten wordt gegeven op 19 april voor de ‘Grote Opening Bakkum 100 jaar’. Vanaf die datum zijn er wekelijks activiteiten het hele jaar door met verschillende hoogtepunten zoals de feestweek, het festival ‘Bakkum Vertelt’, een korenfestival en het nostalgisch circus. Een aantal data zijn al bekend, deze vind je op KennemerDuincampings.nl. De pagina wordt gedurende het jaar aangevuld met meer data en informatie.

Praat mee

 1. AB
  Anita Breetveld-Boots

  Leuk, morgen zingen met Music-train. U komt toch ook luisteren.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Camping Bakkum bestaat 100 jaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation