ACSI FreeLife

Menu

Met de camper naar de Hanzesteden – deel 2

Kennismaken LevensgenietersTwee van onze testteams ontdekken tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2019 verschillende Nederlandse en Duitse Hanzesteden. De deelnemers krijgen een rijke historie, prachtige monumenten, gezellige straatjes en topcampings en camperplaatsen voorgeschoteld. Eerder vertelden we je al welke culturele pareltjes de cultuurliefhebbers Joop en Tonny bezoeken. Deze keer kijken we naar wat de levensgenieters Enny en Paul allemaal mogen doen. Deel 1 gemist? Klik hier!

Auteur
Olle Vastbinder
Datum
ReactiesReageer
freelifetesttourhanze

Camperplaats Kampen

Met een rijk historisch hart en een prachtig rivierlandschap is Kampen een bijzonder veelzijdige Hanzestad. De goed bewaarde pakhuizen, gevels en muurschilderingen brengen je terug in de tijd. Op Camperplaats Kampen sta je op loopafstand van het sfeervolle centrum. Er is hier plek voor 25 campers. Achter de parkeerplaats loopt een klein beekje en ligt een mooie groenstrook.

Natuurcamping Landgoed Old Putten

Als je aankomt op Natuurcamping Landgoed Old Putten, weet je direct waarom het een natuurcamping wordt genoemd. Ruime kampeerplekken en een overdaad aan bomen en groen begroeten je hier. Naast al het moois van Moeder Natuur mag je het nabijgelegen Elburg niet missen. Dit oude vissersplaatsje ligt op slechts vijf kilometer van de camping en is een bezienswaardigheid op zich. De kenmerkende stadswallen, vele monumenten en diverse kerken stralen een en al geschiedenis uit. De winkelstraatjes, terrasjes en haven maken deze vestingstad ook nog eens ontzettend gezellig.

Peperkamp Hierden

Hanzestad Harderwijk is een lot uit de loterij voor levensgenieters. Het barst hier van de leuke winkeltjes en fijne restaurants. En tussen die restaurants zitten echt een paar culinaire toppers. De sfeervolle en gezellige oude binnenstad en het bekende Dolfinarium maken het feest compleet. Camping De Peperkamp in Hierden ligt op net geen vijf kilometer afstand van het centrum en is daarmee een fijne en rustige uitvalsbasis. Je vindt hier camperplaatsen, kampeerplaatsen en je kunt verschillende accommodaties huren. Voor een wandeling door de natuur hoef je ook niet ver te zoeken. Het Hulsthorsterzand, Leuvenumsebos en de Hierdensebeek liggen op korte afstand van de camping.

Camperplaats Hofvliet Zwolle

Camperplaats Hofvliet ligt op slechts vijfhonderd meter van de gezellige binnenstad van Zwolle. Je loopt dus in nog geen tien minuten naar de beroemde Peperbus. De grote toren die je al van ver ziet staan. Ook culturele uitstapjes zijn zo gemaakt, met onder andere Museum de Fundatie op loopafstand. Met sterrenrestaurant De Librije en vele goede terrasjes word je ook culinair in de watten gelegd in de geboortestad van Herman Brood. Op Camperpark Hofvliet staan campers op een verharde ondergrond en er is gezorgd voor voorzieningen als sanitair, elektra, water, wasmachines en wifi. Bij vragen kun je snel terecht bij de eigenaars, die direct naast de camperplaats wonen.

Camperplaats Heicohoeve

Zutphen is een van de oudste steden van Nederland en kent een rijke historie. Tussen de statige pakhuizen en indrukwekkende vestingwerken vind je veel verschillende speciaalzaken, galerieën en tal van evenementen. En vergeet de gezellige grachten niet! Camperplaats De Heicohoeve ligt vlak bij deze Hanzestad en is uitgerust met de nodige voorzieningen als sanitair, water. De loslopende kippen op het boerenterrein verblijden de gasten iedere ochtend met verse eitjes. Deventer, een andere mooie Hanzestad, ligt op ongeveer twintig minuten rijden met de auto of een kwartier met de trein vanaf Zutphen.

Stellplatz Emmerich am Rhein

Met je camper op Stellplatz Emmerich am Rhein is de gelijknamige stad niet ver weg. Voorzieningen als elektra, water, sanitair en een restaurantje ontbreken hier niet. Vanaf de camperplaats loop je binnen een halfuur naar de gezellige Rijnpromenade waar je uitzicht hebt op de langste hangbrug van Duitsland. Die zie je trouwens ook al goed vanaf de camperplaatsen. Op de Rijnkade zelf vind je vele restaurantjes. Een boottochtje op de Rijn, de prachtige kerken en het Rijnmuseum maken Emmerich Am Rhein de moeite van een bezoekje meer dan waard. Het nabij gelegen Kleve is net wat groter dan Emmerich. Als je goed kijkt, zie je vanaf je camperplaats de Zwanenburcht van Kleve al staan, boven op een berg in het centrum van deze oude stad. Je bent met zo’n vijftien minuten in het centrum van Kleve.

Reisemobilpark Kalkar

Architectuur, kunst én een pretpark, je vindt dit alles in het Duitse Kalkar. In de stad zelf vind je een prachtige vijftiende-eeuwse kerk, de St. Nicolaikerk. Ook het Raadhuis van Kalkar is mooi om te zien. Het bekende pretpark Wunderland Kalkar staat in, en rondom, de nooit in gebruik genomen kerncentrale. Die kenmerkende koeltoren zie je al van ver liggen. Het grote Romeinse Archäologischer Park van Xanten ligt slechts twintig minuten rijden van camperplaats Reisemobilpark Kalkar. Dat historische park is meer dan een bezoekje waard. En als je toch in Xanten bent, moet je zeker de Dom van Xanten bekijken. Je kunt daar zelfs door de bijzondere crypte lopen. De camperplaats is eenvoudig, maar natuurlijk is er wel elektra en water.

Volg de TestTour op de voet

De ACSI FreeLife TestTour 2019 is in volle gang! Inmiddels kun je al enkele blogartikelen lezen. Vanaf midden september verschijnen de video’s en artikelen van de Levensgenieters en Cultuurliefhebbers op deze site. En vanaf midden december is het de beurt aan de Actievelingen en Gezinskampeerders. Tot die tijd houden we je op de hoogte via onze Facebookpagina. Veel plezier alvast!

Praat mee

Praat mee: Met de camper naar de Hanzesteden - deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht