ACSI FreeLife

Menu

De Buurtcamping blijft groeien

Eén keer jaar jaar tovert stichting De Buurtcamping stadsparken om tot campings. Vijf jaar na de start is dit initiatief om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen dit jaar opnieuw gegroeid. Want als je ergens makkelijk contact legt, dan is het wel op de camping.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Sinds de start van De Buurtcamping in 2013 is het aantal campings telkens gestegen. In 2014 lag het aantal op 3 en vorig jaar waren dat er al 11. Gemiddeld trekt een buurtcamping volgens de organisatie ongeveer 150 kampeerders.

Eerste weekend van de schoolvakantie

Het eerste jubileum van De Buurtcamping wordt gevierd op een van de vijf Amsterdamse buurtcampings in het weekend van 21 juli 2017. Hierover volgt nog informatie op de website. In de meeste steden vindt de buurtcamping plaats in het eerste weekend van de schoolvakantie.

De Buurtcampings van 2017

Woon je in Den Haag, Nieuwegein, Utrecht of Tilburg? Dan kom jij aankomend weekend wellicht al een buurtcamping tegen. Van vrijdag 7 tot en met 9 juli 2017 zijn de volgende stadsparken veranderd in campings.

Zuiderpark (Den Haag)
Galecopperzoom (Nieuwegein)
Stadscamping (Tilburg)
Park De Gagel (Utrecht)
Majellapark (Utrecht)
Noordse Park (Utrecht)

Twee weken later is Amsterdam aan de beurt. Als je door de hoofdstad fietst en een park passeert, is er een reële kans dat je een camping tegenkomt. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juli 2017 veranderen vijf Amsterdamse parken in campings:

Egeldonk
Flevopark
Noorderpark
Rembrandtpark
Sloterpark

In de dorpen

De Buurtcamping vind je dit jaar niet alleen maar in de Randstad. In het weekend van 21 juli 2017 slaan ze ook in het Friese dorp Haulerwijk de tentharingen in de grond. Dit initiatief sluit aan bij het 500-jarige jubileum van de gemeente Ooststellingwerf waar Haulerwijk onder valt. Het is voor het eerst dat de stichting een camping opbouwt in een dorp. Van 26 tot en met 28 juli 2017 is het tot slot de beurt aan Hanzestad Kampen.

Reserveren

Woon jij in de buurt van een van deze parken en zie jij zo’n weekendje kamperen met buurtgenoten wel zitten? Dan moet je er snel bij zijn. Ga naar de website van De Buurtcamping, selecteer een buurtcamping en check of er nog plaats is. Camping volgeboekt?  Wie weet staat er nog een geschikte vrijwilligerstaak voor jou tussen als ‘hap en snapper’, ‘opleuker’ of promotor.

De kampeerplekken op De Buurtcamping zijn netjes verdeeld over drie groepen kampeerders. Eén derde is voor betalende gasten, één derde voor vrijwilligers en één derde voor mensen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Voor 20 procent van de kampeerders is dit campingweekend hun enige vakantie.

Nieuwe campings aanmelden

Is er bij jou in de buurt nog geen buurtcamping en zie jij zo’n initiatief ook wel zitten? Dan kun je zelf de stoute schoenen aantrekken en je aanmelden bij de organisatie door te mailen naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl.

Praat mee

Praat mee: De Buurtcamping blijft groeien

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht