ACSI FreeLife

Menu

Bourgondisch onthaasten in Zuid-Limburg

Lekker kamperen in eigen land. Dat kan prima in Zuid-Limburg. Dankzij het glooiende landschap kom je hier tijdens het wandelen of fietsen sneller aan je hoogtemeters dan je denkt. Jezelf eerst fysiek uitdagen om je daarna te belonen met een bourgondische avond. Prima combinatie toch.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
vakwerkhuis zuid-limburg
picknick zuid-limburg

Sinds jaar en dag maakt het Heuvelland deel uit van een natuurgebied dat zich uitstrekt tot ver buiten de landsgrenzen. Zuid-Limburg wordt door velen gezien als hét wandel- en fietsparadijs. In het zuidelijkste deel van Nederland is een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes uitgezet, zodat je zelf de gewenste route en afstand kunt bepalen.

Op pad met de stroomtrein

In Zuid-Limburg vind je attracties voor allerlei leeftijden. Van outdoor karting tot een zwemparadijs en van rondleidingen tot boerengolf. Wil je de regio eens op een andere manier verkennen dan te voet of op de fiets? Stap dan lekker ouderwets op de stoomtrein tussen Kerkrade en Schin op Geul. Of (ver)dwaal door het Drielandenlabyrint op het hoogste punt van Nederland, het drielandenpunt in Vaals.

Bierbrouwerij

Na al dat actiefs heb je in Zuid-Limburg volop keuze om uiteten te gaan. Met een sterrenrestaurant, gezellige brasseries, eetcafés en dorpskroegen heeft het uiterste zuiden des lands veel te bieden. Wat dacht je vervolgens van een wijnproeverij of een rondleiding bij één van de bierbrouwerijen in het Heuvelland? Limburgers zijn Bourgondiërs, dus daar hoort op zijn tijd een glas bier bij. De Brand brouwerij in Wijlre zet de deuren graag open voor bierliefhebbers, net als de brouwers van Gulpener in Gulpen.

Bedevaartsoord

Je kunt er ook voor kiezen om nuchter te blijven en écht de tijd voor jezelf te nemen. In de tuin van Kasteel Wijlre kun je onthaasten met een aanbod aan tentoonstellingen, projecten, routes en activiteiten in het Hedge House, het Koetshuis en de tuin. Maar er ligt ook cultureel erfgoed verscholen. Zo staat Klooster Wittem al honderd jaar bekend als bedevaartsoord voor de Heilige Gerardus Majella. Je komt hier wandschilderingen van Charles Eyk tegen uit 1939 en je kunt er rondkijken in de kerk, grafkelder, kloostertuin, kapellen en een kloosterbibliotheek.

Toch zijn er nog veel meer manieren om op een bourgondische manier tot rust te komen in het ‘hoge zuiden’. Wil jij graag weten wat voor bijzondere plekken deze regio nog meer telt? In ACSI FreeLife 8-2016 lees je het allemaal.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Bourgondisch onthaasten in Zuid-Limburg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation