ACSI FreeLife

Menu

Bijzondere kerstmarkten

Zoals je van ons gewend bent, brengen we ieder jaar een overzicht van de populairste of de meest bijzondere kerstmarkten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
kerstmarktvalkenburg

Dit jaar lees je over de verschillende activiteiten rond de Europese kerstmarkten in 2014. Trek je mooiste kersttrui aan en geniet! Vanaf half november zijn er al enkele geopend.

Nederland

Wil je niet te ver van huis, overweeg dan bijvoorbeeld Kerststad Valkenburg (14 nov – 4 jan) of Magisch Maastricht (29 nov – 30 dec). In Valkenburg is een uitgebreid programma. Zaterdag 15 november wordt de kerstmarkt feestelijk geopend met een Christmas Parade; verlichte praalwagens en dansers in kostuums trekken door de straten van het centrum van de stad aan de Geul. Aansluitend wordt er vuurwerk afgestoken vanaf de Kasteelruïne.

In Maastricht kun je in het sfeervolle Vrijthof Paviljoen diverse live optredens bijwonen. Op verschillende locaties in Maastricht zijn tentoonstellingen en optredens. Denk aan theatergroepen, fanfares, kinderkoren … Op de Kesselkade/Maaspromenade maak je, omgeven door kerstverlichting en -versiering, een boottocht over de Maas.

Minder bekend, maar heel sfeervol is de Kerstfair Mariënwaerdt in Beesd. Van 11 t/m 14 december kunnen shopliefhebbers alvast kerstinkopen doen in de gezellige gedecoreerde stands in de monumentale gebouwen op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Als er wat sneeuw ligt, is een aansluitende wandeling door de Betuwe een aanrader.

België

Wie wel eens op de kerstmarkt in Brussel (28 nov – 4 jan) is geweest en foto’s daarvan ziet, herkent meteen het 48 meter hoge reuzenrad. Maar liefst 18.000 lichtjes verlichten de grote hoeveelheid staal en gondels met bezoekers. Naast deze attractie schaats je de benen onder het lijf vandaan op de 60 meter lange baan op het Sint Katelijnenplein. Schaatsen hoef je niet van thuis mee te nemen, die zijn gewoon te huur.

De kerstmarkt in Antwerpen (6 – 28 dec) is een van de grootste van België en druk bezocht onder andere op Tweede Kerstdag. De winkels in het centrum zijn dan namelijk geopend omdat België Tweede Kerstdag niet kent. Ook in de stad aan de Schelde kun je tijdens de feestdagen schaatsen en wordt een reuzenrad gebouwd.

Duitsland

Natuurlijk mag Duitsland niet ontbreken als we over kerstmarkten praten. Less is more gaat voor onze oosterburen niet op; Duitsers weten al jaren hoe je bussen vol bezoekers naar de ‘Weihnachtsmärkte’ trekt.

In Keulen (24 nov – 23 dec) is er iedere dag wel iets bijzonders te doen. Dinsdag 25 november bijvoorbeeld zingt een a-capellaband kerstklassiekers en maandag 22 december treedt de Keulense rockband Boulevard op.

Op 6 december maakt de bekende Coca-Cola kerstvrachtwagen een rit over de populaire kerstmarkt in Oberhausen (14 nov – 23 dec). Als bezoeker maak je kans om een rit te winnen en naast de Kerstman plaats te nemen.

Op de kerstmarkt in Aken (21 nov – 23 dec) ontmoet men elkaar. Vrienden, kennissen, collega’s, tijdens de middagpauze of na het werk, door de week of in het weekend. De bijzondere familiare sfeer is een van de mooie dingen van de Akense kerstmarkt. Evenals de diverse optredens van harmonieën, blazersensembles en meer.

Vanaf de camping naar de kerstmarkt

Wel eens gedacht aan het combineren van je kampeervakantie met een bezoek aan de kerstmarkten? Op Eurocampings.eu zoek je eenvoudig campings in de buurt van de steden waar de kerstmarkten zijn. Let goed op de openingsdata; niet alle campings zijn in de winter open.

Praat mee

Praat mee: Bijzondere kerstmarkten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht