ACSI FreeLife

Menu

Bezoek het vernieuwde Fort Pannerden

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Foto Pannerden

Deze week heeft een oranjetintje. Natuurlijk omdat het bijna Koningsdag is, maar ook vanwege de (her)opening van Fort Pannerden in Doornenburg.

Op 28 april wordt het fort officieel geopend door de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje.

Toeristische attractie

Vanaf zaterdag 30 april is het vernieuwde fort open voor het publiek. Een restaurant met panorama-terras, bezoekercentrum, soldatenmuseum, film- en museumwinkel moeten Fort Pannerden tot een belangrijke toeristische attractie maken voor de Provincie Gelderland.

Bij het Fort Pannerden zijn allerlei verschillende activiteiten. Zo kun je met het hele gezin op puzzelexpeditie, op pad met gidsen in soldaatuniform of naar het soldatenmuseum.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Fort Pannerden is het meest oostelijke fort van de zestig forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werd gebouwd in 1869 en had als hoofddoel de toevoer van Rijnwater veilig stellen richting de Waterlinie. Na de Koude Oorlog raakte het fort in verval. Sinds 2009 heeft het een publieksfunctie.

Met de herinrichting krijgt het fort een nieuwe bestemming als informatie- en beleveniscentrum. Voor openingstijden en tarieven neem je een kijkje op de website.

Praat mee

Praat mee: Bezoek het vernieuwde Fort Pannerden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht