ACSI FreeLife

Menu

Amsterdam verwacht topjaar

Koninginnedag in Amsterdam belooft dit jaar een extra bijzonder feest te worden. De troonswisseling, die plaats zal vinden op 30 april, zal veel toeristen trekken en ons land internationaal op de kaart zetten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

2013 feestjaar Amsterdam

Naast de inhuldiging van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, staan er nog diverse unieke evenementen en bijzondere jubilea op het programma voor Amsterdam. 2013 wordt een echt feestjaar, waarin onder andere het bestaan van 400 jaar grachten en het 125 jarig jubileum van het Concertgebouw wordt gevierd. Ook zal het Rijksmuseum in de hoofdstad opnieuw heropend worden. De toeristische sector in Amsterdam kan meeliften met deze evenementen en het belooft dan ook een topjaar te worden.

Koninginnedag Amsterdam

Op een normale Koninginnedag is Amsterdam al helemaal volgeboekt. De inhuldiging van Willem Alexander zal nog meer bezoek trekken. De troonswisseling is erg positief voor het imago van Nederland. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is blij met de positieve aandacht. De inhuldiging zal veel media-aandacht krijgen en ervoor zorgen dat er mooie beelden van Amsterdam over de hele wereld verspreid worden.

Er zijn veel landen die interesse hebben in de troonswisseling. Dit laten bezoekersaantallen van de website Holland.com zien. Vanuit het buitenland werd deze site de laatste dagen twee keer zo vaak bezocht als normaal.

Campings in Amsterdam

Campings rondom Amsterdam zijn een goed uitgangspunt om overdag te genieten van de bruisende stad Amsterdam en ’s avonds lekker bij te komen op een camping in de omgeving van Amsterdam. Op Eurocampings.eu vind je diverse campings rondom Amsterdam. De belangstelling naar een overnachtingsplaats rondom Amsterdam is groot tijdens Koninginnedag, dus zorg dat je op tijd een camping boekt en niets hoeft te missen van de oranjepret!

Er zijn ook speciale Koninginnedag arrangementen. Zo is het mogelijk om tijdens de troonswisseling in Amsterdam een compleet-ingerichte oranje camper te huren inclusief twee overnachtingen in de stad. Klik hier voor meer informatie.

Praat mee

Praat mee: Amsterdam verwacht topjaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation