ACSI FreeLife

Menu

Amersfoort: verrassend veelzijdig

Amersfoort ligt precies in het midden van het land en is misschien wel de meest veelzijdige stad van Nederland. Met de historische binnenstad, de gezellige evenementen, het gevarieerde winkelaanbod, de bijzondere architectuur en natuurpracht in de omgeving is er voor elke bezoekers iets te ontdekken. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Met bekende winkelketens en unieke boetiekjes is winkelen in de prachtige binnenstad voor iedereen een feest. De Langestraat, de Grote Sint Jansstraat, de Krommestraat, de Kamp, het Sint Jorisplein en het Eemplein zijn absoluut een bezoekje waard. Zeven dagen per week kun je terecht voor een fijn dagje winkelen in Amersfoort. De markten zijn ook een aanrader. Elke zaterdag is er een grote weekmarkt op de Hof en elke eerste zaterdag van de maand kun je tweedehands spulletjes vinden op de Snuffelmarkt op het Lieve Vrouwekerkhof.

Groene parken

Rondom Amersfoort vind je prachtige natuurgebieden waar je fantastisch kunt wandelen en fietsen. Zoals de Utrechtse Heuvelrug, De Veluwe en de polders van Arkemheen- Eemland. In de stad zelf is het heerlijk vertoeven in een van de mooie parken. Voor een actief uitje ben je in Amersfoort ook op de juiste plek. Neem een duik in Bosbad Amersfoort, stap op een step van XL Adventure and Events, balanceer op 11 meter hoogte bij Out in Action, fiets op een ligfiets van Treeker Treks of toer door Amersfoort met een elektrische driewieler van My Trik.

Jazz of dance?

In Amersfoort is er het hele jaar door voor jong en oud van alles te beleven. Ben je een liefhebber van jazz? Kom naar Rabobank Amersfoort Jazz. Meer van house en dance, dan is een bezoekje aan Festifoort een echte aanrader. Op het gezellige Lepeltje Lepeltje kun je genieten van heerlijk eten, muziek en een markt en tijdens theaterfestival Spoffin is de binnenstad van Amersfoort het decor voor dans, theater en straatspektakel. Voor kinderen is Poppen in het Park een feest en in november wordt Amersfoort omgetoverd tot Sinterklaasstad met de grootste optocht van Midden- Nederland.

Lekker wandelen

Het historisch hart van de stad ontdek je het beste met de stadswandeling van de VVV. Tijdens de wandeling maak je kennis met de mooie verhalen van de stad. Het boekje is te koop bij VVV Amersfoort. Geen zin om te wandelen? Ga dan gezellig mee met het toeristentreintje. De route begint op het Mondriaanplein (aan de achterzijde van het NS-station) en loopt via het Eemplein langs de Koppelpoort en museum Flehite naar de Onze Lieve Vrouwetoren. Je kunt op elk moment op-en afstappen. Een bezoek aan DierenPark Amersfoort behoort ook tot de mogelijkheden: Klim met een touwbrug over beren, steek de vijver over met een vlot onder toeziend oog van maraboes en bekijk de hyena’s van dicht bij.

Tip 1

Ontdek Amersfoort vanaf het water: maak een rondvaart door de grachten met de boten van de Waterlijn.
Vertrek vanaf Krommestraat 5. Meer info via amersfoort-rondvaarten.nl

Tip 2

Ontdek de mooiste plekjes van de stad tijdens een stadswandeling. De ervaren gidsen van Gilde Amersfoort en de Amersfoortse Gidsen bezorgen je een onvergetelijke ervaring. Meer info via gildeamersfoort.nl
en amersfoortsegidsen.nl

Wil je meer tips over restaurants, musea, monumenten en een selectie van de beste campings rondom Amersfoort? Lees dan ACSI FreeLife 5-2015.

Praat mee

Praat mee: Amersfoort: verrassend veelzijdig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation