ACSI FreeLife

Menu

75 jaar Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum bestaat in 2013 alweer 75 jaar. Het populaire museum in het Nationaal Park de Hoge Veluwe viert dit jubileum met een speciale tentoonstelling. Een echte aanrader voor kunstliefhebbers!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kröller-Müller Museum: Top 75

Op 13 juli 2013 bestaat het Kröller-Müller museum 75 jaar. Om dit te vieren gaat op 14 juli 2013 het jubileumjaar van start met de tentoonstelling Top 75. Hiervoor heeft het Kröller-Müller Museum 75 topstukken uit de eigen collectie geselecteerd. Het museum wil laten zien dat je op verschillende manieren naar kunst kunt kijken en wil niet alleen zijn eigen keuze laten zien. Daarom worden 25 gasten uitgenodigd om zelf een keuze te maken uit de collectie van het Kröller-Müller Museum, met als resultaat 25 persoonlijke tours voor het publiek. De tentoonstelling is te zien tot 17 november 2013.

Vincent is Back!

Liefhebbers van de schilderkunsten van Vincent van Gogh zijn bij het Kröller-Müller museum aan het juiste adres. Het Kröller-Müller Museum heeft de op één na grootste Van Gogh collectie ter wereld. Vorig jaar startte de tentoonstelling over Van Goghs Hollandse periode ‘Vincent is Back deel I: geboortegrond’. Van 7 april 2013 tot 22 september 2013 wordt het vervolg ‘Vincent is Back deel II: land van het licht’ getoond. Hier ligt de nadruk op Van Goghs Franse periode, waarin hij zijn stijl verder ontwikkelt.

Tentoonstelling voor kinderen

Ook voor kinderen is een bezoekje aan het Kröller-Müller museum een echte beleving. Van 15 maart tot 1 september 2013 is de experimentele kindertentoonstelling ‘10 topstukken-1001 verhalen’ te zien. In deze tentoonstelling verzamelt het museum samen met kinderboekenauteur Lydia Rood zoveel mogelijk verhalen, gedichten en tekeningen van kinderen bij tien beroemde kunstwerken uit de collectie. Hieruit worden elke twee weken verhalen gekozen die onderdeel worden van de tentoonstelling.

Kamperen bij Park de Hoge Veluwe

De Veluwe leent zich uitstekend voor een kampeervakantie. Tijdens een vakantie op de Veluwe geniet je van de adembenemende natuur en kom je even helemaal tot rust. Er liggen diverse campings in de buurt van de Veluwe. Kijk op Eurocampings.eu voor een geschikte camping bij de Hoge Veluwe.

Praat mee

Praat mee: 75 jaar Kröller-Müller Museum

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation