ACSI FreeLife

Menu

Met de camper naar historisch Kalkar

Je kent de Duitse Hanzestad Kalkar wellicht van het attractiepark Wunderland Kalkar aan de Rijn. Het park ligt op zo’n dertig minuten rijden van Arnhem en telt meer dan veertig attracties. Echter heeft Kalkar veel meer te ontdekken dan alleen dit park. En dat is precies waarom levensgenieters Paul en Enny Kavelaar de stad bezoeken tijdens hun TestTour langs Nederlandse en Duitse Hanzesteden. Kalkar is namelijk ook één van de oudste steden die lid was van het Hanzeverbond.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kalkar

Het centrum van Kalkar dichtbij

Nadat Paul en Enny in en om Emmerich lekker hebben gefietst, vertrekken ze met hun testcamper, de Bürstner Lyseo Time T Limited T 690 G, naar Kalkar. Ze parkeren op camperplaats Reisemobilpark Kalkar hun camper voor een overnachting. Het historische centrum van de Hanzestad Kalkar ligt op vijfhonderd meter afstand. Ze nemen alvast een kijkje en zijn verrast door het sfeervolle hart van de stad. In tegenstelling tot Emmerich, waar de meeste historische gebouwen in de Tweede Wereldoorlog verloren zijn gegaan, heeft Kalkar nog een historische kern met als eyecatcher het stadhuis.

Kalkar in de middeleeuwen

Enny en Paul laten zich onderdompelen in de stad door ambassadeur Harald Münzner. Hij neemt de levensgenieters mee naar het Städtisches Museum Kalkar. Hij laat het stel diverse kunstwerken zien van kunstnaars die op de een of andere manier verbonden zijn aan de stad Kalkar. Ook krijgen ze een indruk van het Kalkar in de middeleeuwen. Daarnaast bezoeken ze de indrukwekkende St. Nicolaikerk die dateert uit de vijftiende eeuw. Deze kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd, maar is daarna gerestaureerd. “Wat een vriendelijke man’, vertelt Enny na afloop van de ronde door Kalkar. “Hij heeft ons uitgebreid geïnformeerd over het wel en wee van Kalkar”, vult Paul haar aan.

Smikkelen in historische sferen

Zoals het echte levensgenieters betaamt genieten ze ook in Kalkar van een van de geneugten des levens: eten! Onder het indrukwekkende raadhuis aan de markt smikkelen ze in restaurant Ratskeller Kalkar van een uitgebreide lunch. “Voortreffelijk”, aldus Enny.

Lees het hele avontuur

Ben je benieuwd naar het hele avontuur van levensgenieters Paul en Enny Kavelaar? In het nieuwste ACSI FreeLife magazine lees je de complete reportage. Onmisbaar als ook jij een levensgenieter bent en interesse hebt om langs de Hanzesteden te toeren!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Met de camper naar historisch Kalkar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht