ACSI FreeLife

Menu

Kastelen in Luxemburg

In het winternummer van ACSI FreeLife magazine hebben we liefst 22 kastelen in Europa uitgelicht. Ook in Luxemburg kun je tussen de kastelen kamperen. Zo vind je in Luxemburg bijvoorbeeld kasteel Vianden, kasteel Schengen, kasteel Larochette en de Kazematten van de Petrusse. Daarnaast is er ook de route ‘Vallei van de zeven kastelen’ te bewandelen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Kamperen in Luxemburg

Camping Birkelt is een handige uitvalsbasis voor een bezoek aan Luxemburg; volgens medewerkers van het park: ‘Dichtbij en toch zo anders’. Alle bezienswaardigheden in Luxemburg zijn vanaf Camping Birkelt gemakkelijk te bezoeken. Het personeel heeft kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en helpt je graag bij het organiseren van een dagje uit. Zo kun je bijvoorbeeld wandelingen maken in Müllerthal oftewel klein Zwitserland of aan de Moezel genieten van een rondvaart langs de wijngaarden. Daarnaast behoort een bezoekje aan de vlindertuin van Grevenmacher tot de mogelijkheden.

Camping Birkelt ligt midden in de bossen en heeft veel voorzieningen zoals zwembad, restaurant met uitgebreide kaart en afhaalgerechten, een snackbar, 18-hole midgetgolfbaan, tennisbaan, sauna en animatieprogramma. De plaatsen zijn ruim en hebben mogelijkheden tot water toe- en afvoer en tv-kabelaansluiting.

Luxemburg Stad

In de stad Luxemburg is ook voldoende te zien en te beleven. Zo zijn er verschillende musea te bezoeken en authentieke gebouwen. Je kan het groothertogelijk paleis bezoeken, een wandeling maken door de ondergrondse kazematten of een middagje winkelen. Liever wat actiever? Dat kan in het Adventurepark van Vianden.

Ga voor meer informatie over Camping Birkelt naar Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Kastelen in Luxemburg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation