ACSI FreeLife

Menu

Kroatië in trek onder Nederlanders

In 2012 kozen meer Nederlanders dan ooit voor Kroatië als vakantiebestemming. Zo’n 350.000 Nederlandse toeristen bezochten het land, dit is 15% meer dan in 2011. Kroatië is ook een zeer populaire kampeerbestemming.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Kroatie

2,6 miljoen overnachtingen

De Hollandse toeristen waren goed voor 2,6 miljoen overnachtingen in Kroatië in 2012. De directeur van het Kroatisch Bureau voor Toerisme, Igor Cupahin, verklaarde aan opReisGids.nl dat het land ‘een geweldig toeristisch jaar achter de rug heeft’. Hij sprak zelfs van een ‘recordjaar’. Het totale buitenlandse toerisme steeg dan ook met 5% in 2012.

Over het grote aantal Nederlandse toeristen dat naar Kroatië komt zei Cupahin het volgende: ‘Daarmee staat Nederland als toeristische markt op de zevende plaats van onze internationale ranglijst en dat vind ik ongekend voor zo’n relatief klein land.’

Kroatië: Zomers klimaat, lekker eten en een schappelijke prijs

Volgens Cupahin kiezen de Nederlanders voor het land vanwege het warme weer, de goede keuken en de cultuur in combinatie met de prima prijs-kwaliteitverhouding. Kroatië was in januari 2012 gastland op de Vakantiebeurs. Blijkbaar heeft dat zijn steentje bijgedragen aan de populariteit van Kroatië onder de Hollanders.

Kroatië is een prachtig land. Je kunt er op vele mooie plekken vakantievieren. Kamperen in Kroatië is ook zeker mogelijk, er zijn veel mooie campings in het land te vinden. Kijk voor een mooie kampeerplek in Kroatië eens op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Kroatië in trek onder Nederlanders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht