ACSI FreeLife

Menu

Kerstshoppen in Zagreb

Pik jij tijdens het winterkamperen graag wat kerstmarkten mee om alvast in de juiste sfeer te komen? Neem dan eens een kijkje in Zagreb. Deze kerstmarkt is namelijk voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de titel Beste kerstmarkt van Europa.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
kerstmarkt zagreb

Naast verschillende kerstkraampjes kun je op de kerstmarkt van Zagreb proeven van van traditionele specialiteiten als štrukli (deegkussentjes met verse kaas) en krpice sa zeljem (een pastagerecht met zuurkool). Natuurlijk kun je je hier ook gewoon opwarmen met warme chocolademelk of glühwein, of schaatsen inTrg kralja Tomislava, één van de vele parken die Zagreb telt. Als bezoeker van de kerstmarkt van Zagreb kom je daarnaast in contact met de lokale ambachtslieden, folklore en kunst.

Kroatische kerstsferen

De kerstmarkt gaat zaterdag 26 november 2016 van start en duurt tot 10 januari 2017. Heb je de kerstmarkt gezien maar wil jij je nog wel even laten onderdompelen in Kroatische kerstsferen? Ga dan bijvoorbeeld naar de landgoederen van de familie Salaj in het nabijgelegen Čazma. De familie versiert haar tuin ieder jaar met duizenden gekleurde lichtjes en een kerststal.

In 2015 werd de kerstmarkt van Zagreb ook uitgeroepen tot beste van Europa, een eretitel van reisorganisatie European Best Destinations (EBD). De kerstmarkt van Zagreb kenmerkt zich door de adventsviering – de christelijke aanloopperiode naar kerst – in het Zrinjevac Park. In dit park kom je vanaf eind november volop kerstlichtjes, lampionnen en gouden versieringen tegen. Het is dan ook voor een groot deel aan deze talloze (licht)versieringen te danken dat Zagreb al vier jaar zo goed scoort bij de Europese kerstmarktenverkiezing.

Wintercamping in de buurt

Winterkampeerders die de de hoofdstad van Kroatië aandoen, kunnen terecht bij Camp Zagreb in Rakitje, op een halfuurtje rijden van Zagreb. Deze camping is het hele jaar open, behalve van 4 tot 26 januari.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,9

Overige steden

Volgens European Best Destinations (EBD) zijn daarnaast de kerstmarkten van onder meer Praag, Brussel en Wenen de moeite van het bezoeken waard. Ook kleinere steden als Dubrovnik, Graz, Odense en Sankt Gallen worden ook op hun website getipt als een van de beste kerstmarkten.

Praat mee

Praat mee: Kerstshoppen in Zagreb

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation