ACSI FreeLife

Menu

Kerstmarkt Zagreb beste van Europa

Kerstmarkten schieten rond deze tijd van het jaar weer als paddenstoelen uit de grond. Maar welke mag je nou écht niet missen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Zagreb

De kerstmarkt in Zagreb is door de ‘European Best Destinations’ (EBD) uitgeroepen tot beste kerstmarkt van Europa.

Kwaliteit en reputatie

Tienduizenden reizigers hebben hun stem uitgebracht. Ze konden kiezen tussen 15 verschillende kerstmarkten, welke waren geselecteerd op basis van kwaliteit en reputatie. De kerstmarkt in Zagreb wordt op de voet gevolgd door de kerstmarkten van Straatsburg, Aken en Colmar.

Advent

Er zijn natuurlijk meer dan genoeg Europese steden die zich lenen voor een winterse stedentrip inclusief een bezoek aan een imponerende kerstmarkt. Toch wint Zagreb als het aankomt op de Advent viering, en dat is dan ook precies waarom de stad heeft gewonnen. De Kroatische hoofdstad wordt dan versierd met kerstverlichting en gouden decoraties.

Op de pleinen en in de straten zijn tal van kerstkraampjes en souvenirwinkeltjes te vinden. Daarnaast is er veel ruimte voor folklore en lokale populaire en ambachtelijke kunst.

Bezoekje

De kerstmarkt is nog open tot 10 januari. Dus mocht je in de buurt zijn, dan mag een bezoekje aan Zagreb niet ontbreken. Op de website van het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme vind je een sfeerimpressie met indrukwekkende foto’s van de kerstmarkt.

Praat mee

Praat mee: Kerstmarkt Zagreb beste van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht