ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in openluchtmuseum Istrië

Ben je gevoelig voor een najaarsdipje en wil je graag je zomer verlengen dan is kamperen op het Kroatische schiereiland Istrië misschien een goed idee. Het weer kan er in september en oktober nog heel goed zijn.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Na het bewind van de Joegoslavische machthebber Tito en zijn dood in 1980 kreeg Joegoslavië het imago van een goedkoop vakantieland. Sinds de oorlog van 1992 tot 1995 werkt Kroatië hard aan een opwaardering van het toeristisch aanbod.

Vandaag de dag op Istrië

Je vindt er een schat aan cultuur en historie. Bezoek bijvoorbeeld de stad Rovinj waar je kunt ervaren dat het de Istrische keuken niet aan creativiteit ontbreekt. Vandaag de dag genieten kampeerders van de Istrische gastvrijheid en zetten ze hun caravan, camper of tent op een camping die vaak van hoog niveau is. Vooral de sanitaire voorzieningen zijn uitstekend. De plaatsen aan de westkust troeven die aan de oostkust echter gemakkelijk af.

Camping Zelena Laguna in Porec ligt direct aan het water. Het naastgelegen strand bestaat deels uit beton, deels uit kiezels. Dit is geen uitzondering: fijne zandstranden zijn in Istrië helaas een zeldzaamheid. Het kristalheldere water maakt echter veel goed.

Lees waar je nog meer kunt gaan kamperen op het schiereiland Istrië in het nieuwe ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: Kamperen in openluchtmuseum Istrië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation