ACSI FreeLife

Menu

Cultuur in Kroatië

Kroatië staat bekend om de prachtige stranden, azuurblauwe zee en idyllische stadjes.  Kampeerders kunnen tijdens een vakantie in Kroatië ook hun hart ophalen en genieten van diverse musea, historische monumenten  en interessante cultuur. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
museum

Kroatië is ook populair om zijn vele evenementen en festivals. Dit jaar vindt er in het gastvrije land  de  eerste editie van de World Art Games plaats. Genoeg redenen om eens een bezoekje te brengen aan Kroatië dus! 

World Art Games in Kroatië

Kroatië is het decor voor ’s werelds eerste Art Games. De spelen vinden van 29 juni tot 10 juli plaats in vier Kroatische steden: Zagreb, Vukovar, Ludbreg en Umag. Er worden ruim duizend kunstenaars uit vijftig verschillende landen verwacht op de games. De kunstenaars kunnen zich voor zeventien verschillende disciplines inschrijven. Schilderen, beeldhouwen, fotografie, film en theater zijn slechts een aantal disciplines. De World Art Games zullen om de twee jaar plaatsvinden in een ander land.

Museum of Broken Relationships

Wil je een bezoek brengen aan een bijzonder museum? Ga dan eens naar het Museum of Broken Relationships in Zagreb. In dit museum worden diverse spullen tentoongesteld die afkomstig zijn uit verbroken relaties. Deze voorwerpen, variërend van hilarisch tot hartverscheurend, zijn afkomstig van diverse anonieme donateurs vanuit de hele wereld. Dit unieke museum is echt een aanrader tijdens je vakantie in Kroatië.

Kamperen in Kroatië

Kroatië is een prachtig land en leent zich uitstekend voor een kampeervakantie. Kroatië kent diverse mooie campings, veelal aan het strand gelegen. Het zonnige klimaat zorgt ervoor dat je geniet van een onbezorgde, zonovergoten kampeervakantie. Kijk voor een mooie kampeerplek eens op Eurocampings.eu

Praat mee

Praat mee: Cultuur in Kroatië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht