ACSI FreeLife

Menu

Bijzondere bestemming: Rovinj (Kroatië)

Aan de westkust van het Kroatische schiereiland Istrië ligt het stadje Rovinj met een echte mediterrane flair. Gastvrijheid en genieten zijn hier de sleutelwoorden. Trek je agenda en plan alvast een trip voor de lente!

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Een lichte bries voert de geur van pijnbomen met zich mee terwijl het ochtendzonnetje voorzichtige stralen op de eerste badgasten werpt. Het water is al aangenaam warm en zo helder dat je allerlei zeediertjes op de bizarre rotsen daar beneden onder water kunt zien. Wie waagt als eerste een sprong?

Havenstad

Rovinj is een betoverende kleine havenstad aan de kust van het Kroatische schiereiland Istrië, omgeven door het prachtig blauwe water van de Adriatische Zee. Dwars aan de overkant van het water ligt Italië.

Ooit hoorde de stad bij Venetië, en heel Istrië bij Italië. Dat is ook nu nog te zien aan het romantisch-gotische stadsbeeld met een interessante mix van barok, renaissance en neoclassicisme, steegjes met kinderkopjes, een gemoedelijke haven met dobberende jachten en vissersboten – en die heel speciale, hartelijke nonchalance, kenmerkend voor de Middellandse Zee-regio.

In Rovinj wonen nog altijd “echte” Italianen, ruim 10% van het inwonertal zelfs. De meeste inwoners spreken meerdere talen en verwelkomen gasten met een verfrissend multiculturele openheid.

Bedrijvigheid in Rovinj

Boven de bonte bedrijvigheid, op een heuvel, kroont de kathedraal Sveta Eufemija. De bijna 60 meter hoge toren doet denken aan sacrale bouwwerken uit Venetië, en inderdaad: de toren werd in de zeventiende eeuw gebouwd naar het voorbeeld van de Campanile aan het San Marcoplein in Venetië. Het prachtige interieur en altaar van de aan martelaar Eufemija gewijde kerk zijn een bezoekje dubbel en dwars waard.

Liefhebbers van lekker eten zijn in Rovinj aan het goede adres. In de haven stikt het van de goede visrestaurants. Op je bord vind je enkel lokaal gevangen vissoorten, bereid met fijne olijfolie en geurige specerijen. Dankzij de creatieve keuken eet je altijd voortreffelijk. Lekkere dorst? Dan kunnen we je Valentino van harte aanbevelen: op de rotsen, pal aan zee, dé plek om te genieten van de zonsondergang.

Tip

Valentino is misschien wel de meest romantische plek van de hele regio. De champagne- en cocktailbar ligt bovenop de rotsen met fantastisch uitzicht over de Adriatische Zee, inclusief betoverende zonsondergang. Open van begin april tot eind september. Valentino-Rovinj.com

Bron: MPS, Tekst: Martina Sörensen

Praat mee

Praat mee: Bijzondere bestemming: Rovinj (Kroatië)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation