ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Frankrijk kan deze zomer

Genieten als God in Frankrijk behoort binnenkort weer tot de mogelijkheden, want kamperen in Frankrijk kan in de zomer van 2020 weer. Buitenlandse toeristen zijn in juli en augustus 2020 welkom op de Franse campings. De Franse campingfederatie Fédération Nationale de l’Hôtellerie de Plein Air (FNHPA) maakte dit duidelijk aan buitenlandse correspondenten in Frankrijk nadat vorige week verschillende onjuiste berichten verschenen in Europese media die anders suggereerden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Kamperen in Frankrijk

Het enige voorbehoud voor kamperen in Frankrijk is de opening van de Franse grenzen en die van andere Europese landen en een gunstige gezondheidssituatie. Naar verwachting gaan diverse Europese grenzen eind juni weer open.

Huidige maatregelen tot 15 juni

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, kondigde op 7 mei aan dat de beperkingen op de grenzen van Frankrijk met landen in Europa (Europese Unie, Schengengebied en Verenigd Koninkrijk) ‘tot tenminste 15 juni’ zullen worden verlengd. Buitenlandse toeristen zijn welkom in Frankrijk als de gezondheidsomstandigheden het toelaten.

In de persmap van het Interministerieel Comité voor Toerisme van 14 mei staat te lezen (samenvatting van pagina 10):  “Frankrijk is verheugd over de voorstellen die de Europese Commissie in haar mededelingen van 13 mei over toerisme en vervoer heeft gedaan om de mobiliteit te herstellen en een geleidelijke heropening van de toeristische bestemmingen in Europa mogelijk te maken.”

Samenwerken

“Frankrijk zal zijn rol ten volle spelen bij het vergemakkelijken van de integratie van de gezondheidsmaatregelen voor de opvang van toeristen en beroepsbeoefenaren, met name in de hotel-, café- en restaurantsector en in het vervoer, en zal nauw samenwerken bij de evaluatie van epidemiologische situaties.”

Maatregelen zullen sleutelrol spelen

“Deze door het comité voorgestelde maatregelen zullen een sleutelrol spelen bij de heropening van bepaalde regio’s in Europa voor het toerisme zodra de gezondheidssituatie dit toelaat. Frankrijk zal ervoor zorgen dat de vandaag gevalideerde gezondheidsprotocollen worden meegenomen in deze noodzakelijke Europese harmonisatie-inspanning. Frankrijk herhaalt dat het ervoor zal zorgen dat er bij de heropening van de Europese toeristische bestemmingen geen discriminatie op grond van nationaliteit kan plaatsvinden.”

Kamperen in Frankrijk

“Onder deze omstandigheden zien de Franse campings er naar uit om hun Europese klanten te verwelkomen, als de sanitaire omstandigheden het toelaten”, aldus de Franse campingfederatie.

Corona-maatregelen

Zoek alvast naar de ideale camping om te gaan kamperen in Frankrijk op Eurocampings.nl en kijk voor de meest actuele informatie over de divers corona-maatregelen in Frankrijk op ACSI.eu/corona

Confidental Infomation