ACSI FreeLife

Menu

Je zomer verlengen aan zee

ACSI zont 1Kamperen is in alle seizoenen leuk! Toch blijkt uit onderzoek van Plus Magazine dat veel kampeerders niet kunnen wachten tot de nazomer aanbreekt. De rust is een belangrijk argument om juist dan naar de camping te gaan. Ook lekker weer kunnen de meeste kampeerders wel waarderen. En dat maakt het gebied rond de Middellandse Zee zo’n geschikte plek voor het verlengen van je zomer.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Meer cmpers

Wie voelt zich niet als een vis in het water in een cultuur waar tijd nog een andere betekenis heeft en eten een van de belangrijkste bezigheden van de dag is? In landen als Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland heb je voor een ideale vakantiedag weinig nodig, want zon, zee en strand is altijd dichtbij. En dat zijn niet eens alle voordelen als je in het najaar de zon achterna reist.

Heerlijk warm

Niemand kampeert graag in de regen, maar van een kwik dat oploopt tot 40 graden wordt ook niet iedereen enthousiast. In het mediterraan gebied is de periode van extreme hitte meestal voorbij vanaf begin september en is het niet te heet voor leuke uitstapjes of mooie wandel- en fietstochten. Dus zodra iedereen in het noorden van Europa de herfst welkom heet, kun je nog volop buiten leven in het zuiden. Sterker nog, vergeet je parasol niet als je plaatsneemt aan de azuurblauwe zee.

Rust en ruimte

Zwarte zaterdagen, zoeken naar een leeg plekje op het strand of acht rondjes rijden voordat je een parkeerplaats bij dat leuke stadje hebt gevonden. Dit soort kleine ongemakken die nou eenmaal bij het hoogseizoen horen, kom je in de nazomer nauwelijks tegen. In veel gebieden rondom de Middellandse Zee is het in september en oktober namelijk nergens echt druk, eerder levendig en gezellig op de boulevards en de vele terrasjes.

Altijd een voordelig kampeerplekje

Zodra gezinnen met schoolgaande kinderen naar huis zijn, heerst er vaak een oase van rust op de campings. Keuze genoeg om jouw favoriete plekje uit te zoeken. Maar kamperen in het najaar is ook stukken voordeliger. Tot wel 50% per nacht met een speciale kortingskaart, die je na ongeveer vier nachten al terugverdiend hebt. ACSI kent al jaren CampingCard waarmee je tegen een vast laag tarief overnacht op meer dan 3.300 campings in heel Europa. Zonde om dat voordeel te laten liggen, want wie gaat kamperen in Zuid-Europa, verblijft gemiddeld meer dan een week op een of meerdere campings. Dat betekent mooi een extra flesje wijn (of twee) in de warme najaarszon ergens aan de Middellandse Zee!

Praat mee

Praat mee: Je zomer verlengen aan zee

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht