ACSI FreeLife

Menu

Wereldkampioenschap pesto maken

Geloof het of niet; er bestaat een heus wereldkampioenschap pesto maken. In Italië uiteraard, het land dat bekend staat om haar voortreffelijke keuken en heerlijke sauzen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Pesto is oorspronkelijk afkomstig uit de Italiaanse regio Ligurië. Daar vindt op 29 maart het 5e wereldkampioenschap pesto maken plaats, als afsluiter van de de ‘week van de Pesto’.

Fijnstampen

De groene, koude saus wordt gemaakt van gemalen basilicum bladeren, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie. De naam is afgeleid van het Italiaanse werkwoord ‘pestare’ wat zoveel als ‘fijnstampen’ betekent. Dit verwijst natuurlijk naar de originele bereidingswijze van dit traditionele recept.

Pesto; strikte regels

De wereldkampioen heeft zich te houden aan een aantal strikte regels. De deelnemers mogen alleen gebruik maken van traditionele keukenhulpmiddelen en mogen alleen authentieke ingrediënten gebruiken voor hun pesto.

Koks uit de hele wereld nemen het tegen elkaar op in het Palazzo Ducale in Genua. Zowel professionals als amateurs kunnen zich inschrijven. De winnaar gaat er met de eer en met een pestostamper met verguld gouden handvat vandoor.

Kijk voor meer informatie over dit kampioenschap op PestoChampionship.it. Op zoek naar een mooie camping in Ligurië om dit evenement bij te wonen? Kijk dan eens op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Wereldkampioenschap pesto maken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation