ACSI FreeLife

Menu

Wellness walhalla Zuid-Tirol

Innovatieve spabehandelingen, 300 dagen zon per jaar en een flinke portie frisse berglucht maken Zuid-Tirol tot een waar wellness walhalla.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Kuurstad Meran in Zuid-Tirol

In de noordelijkste provincie van Italië gaan alpiene tradities hand in hand met mediterrane levensstijl, culturele veelzijdigheid en de bergen van Unesco-werelderfgoed de Dolomieten. Zuid-Tirol is een streek vol contrasten.

Drie officiële talen

Dat begint al met de taal. In de provincie zijn er drie officiële talen: Duits (gesproken door 70 procent van de bewoners), Italiaans (25 procent) en Ladinisch (5 procent). De Duitstaligen spreken over Südtirol, de Italiaanstaligen over Alto Adige.

smg03851chbr

Van Alpentoppen tot palmbomen

Het landschap varieert van Alpentoppen tot palmbomen en qua cultuur ervaar je zowel kosmopolitische openheid als diepgewortelde tradities. Het zijn de verscheidenheid en de harmonie van de tegenstellingen die Zuid-Tirol zo bijzonder maken. Op het gebied van wellness kent de regio een lange traditie, met de thermen in de stad Meran/Merano als paradepaardje.

Kuuroorden

Als het gaat om water met bijzondere eigenschappen zijn er in Zuid-Tirol nog drie andere locaties die als kuuroord erkend zijn: Aqua Bad Cortina in Al Plan/San Vigilio, Bad Moos in Sexten/Sesto en Bad Salomonsbrunn in Antholz/Anterselva.

smg03875chbr

In harmonie met de natuur

De zwembaden met uitzicht op de Dolomieten zijn ideaal om te genieten van de relaxende werking van water. Recreatiebad Cascade in Tauferer Ahrntal/Valle Aurina is de perfecte plek om in harmonie te komen met de natuur. Het gebouw won ooit een prijs vanwege zijn energiezuinige en milieuvriendelijke bouwwijze en exploitatie.

Ski van de piste de sauna in

En ook in de rest van de regio staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo is Sand in Taufers/ Campo Tures de eerste groene gemeente van Zuid-Tirol. In zwemparadijzen als het Acquarena, Mar Dolomit, Balneum, Alpinpool en Aquaforum kun je heerlijk ontspannen. Het recreatiebad Acquafun in Innichen/San Candido biedt volop waterpret voor jong en oud en in Cron4 in Bruneck/Brunico ski je zo van de piste de sauna in.

smg03879chbr

Melk-, hooi-, wijn- en appelbaden

In Zuid-Tirol geniet je niet alleen van klassieke behandelingen als massages, maar ook van traditionele behandelingen op basis van lokale producten en oude methoden. Zo was de Oostenrijkse keizerin Sissi een groot fan van melkbaden en kwam zij naar kuurstad Meran om er tot rust te komen. In de thermen van Meran kun je nu genieten van een zogenaamd Sissi-bad, een bad van melk afkomstig van dieren uit de omgeving.

Hooi met geneeskrachtige kruiden

Hooibaden zijn zo’n 130 jaar geleden ontdekt door boeren die na een nacht slapen in het hooi er weer tegenaan konden. Inmiddels is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat hooibaden een positief effect hebben op reuma, ischias en artrose. Het hooi dat in de hooibaden in Zuid-Tirol wordt gebruikt is afkomstig van berghellingen 1.500 meter boven zeeniveau, waarin tot wel 150 geneeskrachtige kruiden en bloemen voorkomen.

Therme Meran Manuela Prossliner

Ontspanning voor huid en spieren

Een Weinbadl begint in Zuid-Tirol met een lichaamspeeling met wijndroesem. Hierna kun je genieten van een heet bad, een glas rode wijn en een ontspannende massage met druivenpitolie. Behandelingen met wijn brengen het lichaam weer in topvorm. Appelbaden hebben een ontspannende werking op de huid en de spieren, bevatten veel mineralen en vitaminen en maken de huid zacht. Zuid-Tirol heeft het grootste aaneengesloten appelteeltgebied in Europa en daarmee is het geen wonder dat appels in de thermen van Meran een grote rol spelen.

©Caravan Park Sexten 3

Wellness voor winterkampeerders

Zuid-Tirol biedt tal van wintersportmogelijkheden en met een divers aanbod aan spa’s en thermale baden is het heerlijk relaxen na een lange dag op de pistes. In het Merano 2000-skigebied liggen de thermale baden van Merano – met een adembenemend uitzicht op de Dolomieten – uitnodigend op je te wachten.

Extra aandacht voor anti-aging

Residence Merano 2000, dat direct naast het gelijknamige skigebied ligt, legt een accent op natuurlijke anti-agingprogramma’s. Ook kun je hier terecht voor baden, massages en muziek- en lichttherapieën. Cron4 in Kronplatz/Plan de Corones heeft twee buiten- en vier binnenzwembaden en wellnessfaciliteiten. Om bij te komen van een ontdekkingstocht in het skigebied van de Ploseberg, beschikt Aquarena in Bressanone over een 12.000 vierkante meter groot waterparadijs, fitnesscenter en wellnessresort.

Info

Zuid-Tirol ligt in het noorden van Italië. Vanuit Utrecht is het circa 1.000 kilometer naar de hoofdstad Bolzano/Bozen. De website van Zuid-Tirol is het startpunt voor een vakantie naar Zuid-Tirol. Op deze site vind je ook alle wellnessmogelijkheden.

Wellness campings in Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol vind je 12 ACSI-campings met wellnessfaciliteiten, waaronder:

Camping Corones

Camping Olympia

Camping Passeier-Meran

Camping Carvan Park Sexten

Camping Latsch

Komfortcamping-Resort Schlosshof

Kijk voor het complete aanbod op Eurocampings.nl

Praat mee

Praat mee: Wellness walhalla Zuid-Tirol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht