ACSI FreeLife

Menu

Waan jezelf in middeleeuws Italië

Altijd al eens willen voelen hoe het was in Toscane meer dan 500 jaar geleden? Treed dan binnen in een wereld vol ridders, trompetgeschal, paarden, vendeliers en speren en aanschouw de middeleeuwse tijden tijdens het spektakel dat Giostra del Saracino heet.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Deze zondag, 7 september, gaat de Italiaanse stad Arezzo weer terug in de tijd met de afsluiting van het folkloristische festival Giostra del Saracino 2014. In aanloop naar de grand finale, een strijd tussen ridders, zijn er al allerlei activiteiten die overgoten zijn met een middeleeuws sausje. Woensdag kun je bijvoorbeeld boogschieten om naderhand aan te schuiven aan een middeleeuwse maaltijd.

Groot spektakel

Giostra del Saracino is een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen. Meer dan 300 bewoners van de vier wijken van Arezzo marcheren in historische kostuums, onder toeziend oog van duizenden toeschouwers onder wie veel toeristen, door het oude, middeleeuwse deel van de stad. Het is een enorm schouwspel in de open lucht, fantastisch voor jong en oud.

Voordat het slottoernooi van start gaat op het geheel aangeklede Piazza Grande, zegent een priester het toernooi in bij de ingang van de kathedraal van Arezzo. Vervolgens strijden de ridders tijdens het traditionele steekspel om de Gouden Speer, een speer versierd met bladgoud en edelstenen.

De vier wijken van Arezzo

Gedurende het festival is Arezzo opgedeeld in vier wijken. Iedere wijk heeft haar eigen naam, kleuren, wapen, motto, beschermheiligen, krant en natuurlijk ridders. Voor de wijken is het belangrijk om de felbegeerde trofee te winnen. Een heel jaar lang mag de winnende wijk met trots de winnaarstitel dragen.

Kamperen in de buurt van Arezzo

Je kunt een bezoek aan het festival combineren met een kampeervakantie in de omgeving van Arezzo in Toscane. Op de website van ACSI Eurocampings vind je goede campings in Toscane. Kijk voor meer informatie over het festival en de omgeving op deze website.

Praat mee

Praat mee: Waan jezelf in middeleeuws Italië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation