ACSI FreeLife

Menu

Truffels en andere herfstgeneugten

In Cortile della Maddalena, in het centrum van de Italiaanse stad Alba, vindt van 6 oktober tot 18 november de internationale beurs voor truffels, Fiera Internationale del tartufo bianco, plaats. Op iedere zaterdag en zondag, én op 1, 2, 3 en 4 november, van 9.00 tot 20.00 uur is de beurs van witte truffels voor het publiek geopend.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Herfst in Italië: Truffels, kastanjes en paddenstoelen

Andere herfstgeneugten zijn te vinden in het zuiden van Toscane in de dorpen op Monte Amiata. In oktober vindt u daar talkrijke sfeervolle evenementen rondom de culinaire herfstproducten zoals kastanjes en eekhoorntjesbrood. Vooral in de weekenden hangt er een walm van geroosterde kastanjes en gebakken paddenstoelen in de lucht bij de traditionele feesten waar bezoekers en inwoners gezamenlijk aan tafel gaan.

Cultuur

Naast de culinaire beleving valt er ook veel cultuur te snuiven. Een voorbeeld is een tocht met de historische stoomtrein Teno Natura die vanuit Siena langs menig bijzonder dorpsfeest voert. In een rustig tempo voert de trein door het bijzondere landschap van Crete Senesi, Val d’Orcia en Monte Amiata. Kampeermogelijkheden zijn er volop in deze regio.

Meer informatie en het uitgebreide programma van de truffelbeurs vindt u op Fieradeltartufo.org. Wilt u meer weten over de mogelijkheden met de stoomtrein en de culturele festiviteiten op Monte Amiata kijk dan op Terresiena.it of Trenonatura.terresiena.it.

Praat mee

Praat mee: Truffels en andere herfstgeneugten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation