ACSI FreeLife

Menu

Skiën in het Hochpusterdal

Voor winterkampeerders die graag skiën, wachten er in in het Hochpusterdal met zwarte pistes en afdalingen door het bos genoeg uitdagingen. Ook langlaufers, snowboarders en rodelaars komen in dit gebied in Italië prima aan hun trekken. ACSI FreeLife trok er op uit in dit walhalla voor wintersporters.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hochpusterdal

Van welke kant je ook komt, iedereen krijgt een brok in z’n keel als de karakteristiek gevormde bergen van de Dolomieten in zicht komen. En dan met name de drie bergreuzen die onder de naam ‘Drei Zinnen’ bekend staan. Als die dan ook nog eens getooid zijn met witte sneeuwmutsen en de steile wanden eruit zien alsof ze zojuist met poedersuiker zijn bestrooid… Dan is het winterkampeerplaatje toch wel compleet.

Sexter Dolomieten Tour

Voor de echte skifanaten heeft het gebied sinds een aantal jaren de Sexter Dolomieten Tour in de folders – een dagtocht langs vijf bergen met zowat alle highlights van de regio. Je passeert dan ook gedeeltes die beschreven zijn in de legendes over de reus Haunold, maar je ziet met een beetje geluk ook de in het wild levende rendieren op de Rotwand. Op het hoogste punt van het gebied kan je een blik werpen op de bergpiek die als ‘de zonnewijzer’ bekend staat.

Ook voor langlaufers heeft het Hochpusterdal veel te bieden. Op tweehonderd kilometer goed geprepareerde loipes glijden zowel beginners als gevorderde langlaufers door het winterse droomland. In het dal komen diverse loipes van het Dolomiti Nordicski netwerk samen.

Sneeuwschoentour

Skiërs, langlaufers, snowboarders – iedereen vindt hier zijn draai. Dat geldt ook voor wandelliefhebbers. In het Hochpusterdal zijn mooie winterwandelingen uitgezet die gedurende het hele seizoen sneeuwvrij worden gehouden. Wie liever juist wel door de sneeuw wil lopen, kan speciale sneeuwschoenen huren of zich opgeven voor een begeleide sneeuwschoentour – een vaak spannende maar in ieder geval adembenemende ervaring.

Campings in de buurt

Caravan Park Sexten is een van de meest onderscheiden campings van Europa. Voor wie na een drukke dag wil ontspannen is er een sauna, zonnebank, whirlpool, stoombad en beautycenter aanwezig.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,1

Camping Antholz biedt excursieprogramma’s, begeleide wandeltochten en verschillende fietsroutes aan. Voor wie na een drukke dag wil ontspannen is er een sauna aanwezig.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,5

Winterkamperen

Benieuwd wat het gebied op de grens van Italië en Oostenrijk nog meer heeft te bieden en waarom je hier bijvoorbeeld ook mooi kunt rodelen? In ACSI FreeLife 8-2016 lees je in een uitgebreid verhaal waarom dit gebied zo geschikt is voor winterkamperen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Skiën in het Hochpusterdal

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation