ACSI FreeLife

Menu

Rondje Gardameer op de e-mountainbike

Drie dagen de noordkant van het Gardameer ontdekken, met een e-mountainbike. En onderweg genieten van de lekkerste streekproducten. Redacteur Timo had weinig overtuiging nodig om naar Torbole sur Garda af te reizen en deel te nemen aan het festival E-mountainbike Adventure.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
E-mountainbike Gardameer
E-mountainbike Gardameer

Tegenwind! De constante wind die aan de noordkant over Lago di Garda waait, heeft het meer in het Italiaanse Trentino gemaakt tot internationaal windsurfparadijs.

Schakel gewoon een tandje bij

In de morgen is het de Pèler die vanuit het noorden richting het meer waait. En het is precies deze wind waar we tegen in moeten trappen als we vanuit Torbole wegfietsen. Maar hè, ik rijd op een e-mountainbike, dus schakel gewoon een tandje bij en laat de motor het werk doen. Niks aan het handje.

Het fietspad dat slingert langs de rivier de Sarca brengt ons in Arco. ‘Een natuurlijk kuuroord met een gezonde, zuivere en heldere lucht.’ Zo beschreef de Habsburger Alberto aan het einde van de 19e eeuw dit historische stadje. De Oostenrijkse overheersing zorgde voor de typische stijl van Arco met zijn parken en tuinen, elegante villa’s en prachtige palazzi.

Rotsvesting

Majestueus is de rotsvesting die zich hoog boven Arco verheft en je al van ver kunt zien. Via het plein voor de indrukwekkende 17e eeuwse Santa Maria Assunta kerk klimmen we de hellingen en bergen omhoog die het Gardameer omringen.

Cultuur en natuur gaan hier vloeiend in elkaar over. Afwisselend fietsen we over gravelpaden, met kinderkopjes geplaveide straatjes, bospaden en rustige asfaltwegen. Tussen olijfbomen en wijnranken en door het loofbos dat zijn eerste herfstkleuren begint aan te nemen.

Geruisloos naar boven

Hoger en hoger klimmen we. Maar bijna zonder het te merken. Zonder elektrische trapondersteuning zou dit onherroepelijk gepaard gaan met een hoop gekreun en gepuf. Maar de krachtige e-mountainbike doet geruisloos en zonder klagen zijn werk. Totdat we het hoogste punt bereiken en een mooie afdaling door het bos krijgen. Dit is genieten!

Zelf e-mountainbiken

Lijkt het jou ook wel wat om met een e-mountainbike het Gardameer rond te trappen? Dan is het E-mountainbike Adventure Festival een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze Noord-Italiaanse regio én de aangedreven tweewieler voor de onverharde paden. Dit jaar vindt dit evenement plaats van 18 tot en met 20 oktober. Voordat je er zelf aan gaat beginnen, kan je maar beter het hele artikel in ACSI FreeLife 3-2019 lezen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Rondje Gardameer op de e-mountainbike

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht