ACSI FreeLife

Menu

Reisverslag Sicilië

Op vakantie naar Sicilië? Dieter Riegel, gepensioneerd chef van Dethleffs, doorkruiste voor ACSI FreeLife met zijn caravan de dromerige landschappen van het Italiaanse eiland. Hij bezocht vele historische locaties en bouwwerken. In een inspirerend reisverslag tekende hij zijn ervaringen op. Dit verslag is te lezen in de wintereditie van ACSI FreeLife magazine.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
sicilie

Indrukken voor het leven

In het tweede deel van zijn verhaal trotseert Riegel de Siciliaanse verkeerschaos om indrukken voor het leven op te doen. Hij bezoekt onder andere Villa del Casale, waar hij ontdekt dat de bikini niet door Franse modeontwerpers, maar door de Romeinen bedacht is. Er passeren nog veel meer karakteristieke plekken de revue. Noto bijvoorbeeld, de mooiste barokke stad van Sicilië. Mooie honingkleurige stenen gebouwen, diverse monumenten en kerken vol pracht & praal.

Vakantie op Sicilië

Een bezoek aan Syracuse vormt één van de onbetwiste hoogtepunten. “Er hangt meer geschiedenis in de lucht dan waar ook ter wereld”, concludeert Riegel in zijn reisverslag voor ACSI FreeLife. En een vakantie op Sicilië is natuurlijk ook niet compleet zonder een uitgebreid bezoek aan de vulkaan de Etna.

Riegel was in totaal zeven weken op pad. Hij legde gedurende zijn reis bijna 7000 kilometer af. Zijn uitgebreide reisverslag lees je in de wintereditie van ACSI FreeLife.

Wilt u ook met uw caravan of camper een prachtige, goed georganiseerde en gezellige reis door Sicilië maken? Kies dan voor ACSI Kampeerreizen en geniet van o.a. de mooiste Griekse tempels en de prachtige natuur rond de Etna. Meer informatie op ACSIreizen.nl. Wie zich wil verdiepen in het campingaanbod op Sicilië, kan alvast terecht op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Reisverslag Sicilië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht