ACSI FreeLife

Menu

Ponte del Diavolo; duivelse brug

De website Skyscanner.it, een online zoekmachine voor vliegtickets, heeft onlangs een top 30 met mooiste bruggen in Italië gepubliceerd. De derde plek is voor Ponte del Diavolo (Devil’s Bridge) in Cividale del Friuli.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Deze legendarische Ponte del Diavolo laat hiermee andere bekende Italiaanse bruggen als de ‘Ponte Vecchio’, ‘Ponte deo Sospiri’ en ‘Ponte Scaligero’ achter zich. Benieuwd wat er zo mooi is aan deze ‘Duivelse brug’ en waar de naam ‘Ponte del Diavolo’ vandaan komt? ACSI FreeLife heeft het voor je uitgezocht.

Devil’s Bridge: tussen mythe en geschiedenis

De Ponte del Diavolo is het symbool van het charmante plaatsje Cividale del Friuli in het Noordoosten van Italië. De oorspronkelijk uit hout gebouwde brug is regelmatig onderworpen aan de destructieve woede van het water van de rivier en is vaak gerenoveerd. In 1422 is de brug vervangen door een meer solide stenen constructie. De brug is meer dan 20 meter hoog, 50 meter lang en wordt gekenmerkt door twee monumentale bogen die rusten op een rotsblok.

De brug dankt zijn naam aan een legende. Volgens deze legende zouden de bewoners van Cividale hulp hebben gevraagd aan de duivel voor het bouwen van de brug. In ruil voor zijn hulp eiste de duivel de ziel van het eerste schepsel dat op de brug zou lopen.

Misleid

De ochtend nadat de brug was gebouwd vroeg de duivel om zijn beloning, maar hij werd misleid. De mensen lieten een hond over de brug lopen in plaats van een menselijke ziel en de duivel bleef met lege handen achter. De Duivel zou nog steeds boos zijn dat hij erin geluisd is en nog altijd komen spoken rond de brug.

Laat je niet tegenhouden door enge verhalen en legendes en breng zelf een bezoek aan de legendarische Ponte del Diavolo in Cividale del Friuli. Betreden op eigen risico.

Kamperen bij Cividale Fel Friuli

Cividale del Friuli ligt vlak bij de Sloveense grens. Vanaf een camping in Slovenië kun je een dagje erop uittrekken en de grens van Italië oversteken om het traditionele stadje Cividale del Friuli te bezoeken. Het Italiaanse bergdorp behoort tot UNESCO’s werelderfgoed en behalve voor cultuur ben je hier ook voor het proeven van culinaire specialiteiten en wijnen aan het juiste adres.

ACSI-campings in de buurt

Kamp Rut, Camping Chalets Koren en Kamp Trnovo in Slovenië liggen op ongeveer 20 km van Cividale del Friuli.

Foto: Sailko, commons.wikimedia.org

Praat mee

Praat mee: Ponte del Diavolo; duivelse brug

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation