ACSI FreeLife

Menu

6 ontdekkingen in La Marche

Italiaanser dan in La Marche wordt het niet: kleurrijke oude centra, overal geschiedenis voor het oprapen en veel beeldschone plekken om uit te rusten en te genieten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
La Marche
Urbino

Ancona, Macerata en Ascoli Piceno strijden om de gunsten van reizigers. Maar er zijn meer mooie plaatsen. Maak kennis met deze zes Italiaanse parels.

1 Ancona

Dit is de hoofdstad van de regio. In de aanvankelijk Griekse nederzetting van voor de jaartelling, maakt een triomfboog duidelijk dat het Ancona al in de antieke tijd voor de wind ging. De stad ligt op twee heuvels boven de haven die nog steeds een van de belangrijkste is van Italië. Een van de belangrijkste monumenten is de, aan Ciriacus van Jeruzalem gewijde, kathedraal die op de Monte Guasco hoog boven de stad uittorent.

2 Sirolo

Hoog boven de Riviera del Conero ligt het vredige Sirolo. Het plaatsje grenst aan een groot natuurreservaat, dat een perfecte bestemming is om te wandelen, duiken en klimmen. Het bezoekerscentrum in Sirolo organiseert allerlei uitstapjes, waaronder vogelexcursies. Verder is het goed toeven op de kiezelstranden in de buurt.

3 Numana

Dit kleurige plaatsje is eveneens gelegen aan de Riviera del Conero, het mooiste stukje kust van La Marche (in het Nederlands bekend als De Marken) ten zuiden van Ancona. Numana staat bekend om zijn uitgestrekte stranden met goede voorzieningen. Het oude stadscentrum ligt wat meer landinwaarts en heeft nauwe steegjes en sfeervolle pleintjes. Erg in trek zijn boottochtjes naar het klippenstrand Due Sorelle met zijn markante tweelingrots. De zee is hier kraakhelder en altijd kalm. Niet alleen een perfecte plek om te zonnen, maar ook een speciale plek voor schildpadden. Ben je hier het tweede weekend van juni? Mis dan het worldfoodfestival niet.

4 Loreto

Veel bezoekers komen hier met een bijzondere missie. Naast Lourdes is Loreto een van de belangrijkste Mariabedevaartsoorden ter wereld. Naast de enorme kerk en het klooster zijn er meer redenen voor een bezoek. Mooie boulevards, goede cafés of het Palazzo Apostolico met 30 zalen waarin waardevolle objecten en bijzondere schilderijen te bewonderen zijn.

5 Macerata

Een symbool van deze stad is de arena Sferisterio uit 1829. Tegenwoordig wordt hij gebruikt als sfeervol openluchttheater tijdens operafestivals. Macerata staat bekend als tweede operastad van het land. Het historische centrum is omsloten door vestingmuren uit de zestiende eeuw en telt tal van mooie pleinen waaronder het Piazza della Libertà met het gemeentehuis en de oude klokkentoren.

6 Ascoli Piceno

In het heuvelachtige achterland, dicht bij de Monti Sibillini, ligt het beeldschone Ascoli Piceno met zijn middeleeuwse centrum. Dit stadje kent vele highlights waaronder de Piazza del Popolo, een populaire plek voor de locals. Er staan hier vlak bij elkaar prachtige bouwwerken zoals de Sint Vincentuskerk, de handelsbeurs Loggia dei Mercanti en het beroemde jugendstilcafé Meletti.

Campings in La Marche

Campings genoeg in deze indrukwekkende regio die zelfs de bijnaam ‘het nieuwe Toscane’ heeft. Dit zijn mooie campings die jaarlijks door ACSI geïnspecteerd worden.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 ontdekkingen in La Marche

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation