ACSI FreeLife

Menu

Nieuw opera museum in Verona

In de Italiaanse stad Verona is onlangs het nieuwe opera museum ArenaMuseOpera (AMO) geopend. Een museum dat geheel in het teken staat van opera.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
operamuseumverona

Opera museum met multimedia, kostuums en decors

Via multimedia installaties, originele kostuums, decors, tekeningen en foto’s leert u over de geschiedenis van operafestivals in de Arena van Verona. Evenals de Italiaanse operacultuur zelf.

Ondertussen wordt en nog steeds gewerkt aan het opera museum. De werkzaamheden moeten in 2013 afgerond zijn vanwege het honderdjarig bestaan van het wereldberoemde operafestival. De Spaanse operazanger en dirigent Plácido Domingo wordt voor deze gelegenheid benoemd tot artistiek directeur en is in onder meer de rol van bariton tenor en dirigent te bewonderen.

Praktische informatie

Het opera museum is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.30 uur. Een toegangskaartje kost ongeveer € 10,-. De tickets zijn ook online verkrijgbaar via Arenamuseopera.com. Voor meer informatie kunt u kijken op Arena.it. In de buurt van Verona zijn diverse campings die als uitvalsbasis kunnen dienen voor een bezoek aan de stad.

Praat mee

Praat mee: Nieuw opera museum in Verona

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht